Current Affairs Quiz- 23rd August 2015

    Current Affairs Quiz- 23rd August 2015
    Current Affairs Quiz- 23rd August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Google has signed a MoU with which state government to provide Digital Literacy?
    a)   Haryana
    b)   Assam
    c)   Manipur
    d)   Bihar


    2).Which of the following committee has recommended not to impose Minimum Alternate Tax (MAT) on Foreign Institutional Investors (FIIs)?
    a)   Dave Commitee
    b)   A K Ganju Committee
    c)   A P Shan Committee
    d)   Deepak Mohanty Committee


    3).Which is the first state in India to launch Agro-Solar Policy to encourage the farmers to use solar power?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra


    4).Which of the following state government has planned to startup the world’s largest solar power station with capacity of 750 MW?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Maharashtra
    d)   Rajasthan


    5).Which of the following committee has recommended the Urban Cooperative Banks (UCBs) which has transaction of Rs. 20,000 crore and above to convert into regular banks?
    a)   M B N Rao Committee
    b)   Deepak Mohanty Committee
    c)   AP Shan Committee
    d)   R Gandhi Committee


    6).Who is the first Indian Women Golfer to win the British Amateur Stroke Play Championship?
    a)   Vani Kapoor
    b)   Gauri Monga
    c)   Gurbani Singh
    d)   Aditi Ashok


    7).Who is the Chairman of Bandhan Bank?
    a)   Kishore Kumar Sansi
    b)   Ashok Kumar Lahiri
    c)   Bhagavantha Rao
    d)   Arun Tiwari


    8).Who is Arthur Morris?
    a)   Cricketer
    b)   Poet
    c)   Director
    d)   Writer


    9).Inderjeet Singh is related to which of the following sports?
    a)   Badminton
    b)   Archery
    c)   Shotput
    d)   Golf


    10).Who is the author of the book- “Aryan Invasion: A Myth”?
    a)   P C Parakh
    b)   N R Varhadpande
    c)   Dr. Indu Anand
    d)   Brahma Chellaney

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). c)   4). b)   5). d)   6). d)   7). b)   8). a)   9). c)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: