Current Affairs Quiz- 23rd November- 2015

Current Affairs Quiz- 23rd November- 2015
Current Affairs Quiz- 23rd November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Mahatma Gandhi International Centre (MGIC) was recently inaugurated at which of the following country?
a)   Nepal
b)   Sri Lanka
c)   Bangladesh
d)   Myanmar


2). Clean UP, Green UP initiative which was featured in Guinness Book of World Records was related to which of the following state government?
a)   Maharashtra
b)   Bihar
c)   Uttar Pradesh
d)   Gujarat


3).Union Human Resource Development (HRD) Ministry has recently constituted a 13 member expert committee on Sanskrit, this committee was head by _______.
a)   Dr Ramadorai
b)   Ramesh Bharadwaj
c)   Ved Prakash
d)   N Gopalaswami


4). South Asian Football Federation Championships 2016 will be hosted at which of the following countries?
a)   India
b)   Pakistan
c)   Malaysia
d)   Sri Lanka


5).Who is the Head of 7th Central Pay Commission (CPC)?
a)   Justice AK Mathur
b)   B N Srikrishna
c)   Justice Prabha Sridevan
d)   Justice CS Dharmadhikari


6).What is the capital of Turkey?
a)   Damascus
b)   Tunis
c)   Ashgabat
d)   Ankara


7).Who is the 1st player to win the ATP World Tour Finals for 4th Consecutive time?
a)   Sania Mirza
b)   Novak Djokovic
c)   Rafael Nadal
d)   Roger Federer


8).Harmanpreet Singh is related to which of the following sports?
a)   Archery
b)   Kabaddi
c)   Hockey
d)   Boxing


9).Which country has won the 8thMen’s Junior Asia Hockey Cup which was held at Kuantan, Malaysia?
a)   Pakistan
b)   India
c)   Japan
d)   Korea


10).Who is the present Union Rural Development Minister of India?
a)   Chaudhary Birender Singh
b)   Najma Heptullah
c)   Kalraj Mishra
d)   Ananth Kumar

Answers:                                 

1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). a)   6). d)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

Answers for previous Current Affairs Quiz has been updatedCheck Here

People Also Visited:
Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here
Online Mock Tests 2019: