Current Affairs Quiz- 23rd October- 2015

    Current Affairs Quiz- 23rd October- 2015
    Current Affairs Quiz- 23rd October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of the 2015 Confucius Peace Prize of China?
    a)   Heinz Pischer, President of Austria
    b)   Robert Mugabe, President of Zimbabwe
    c)   Tony Abbot, PM of Australia
    d)   Akihito, Emperor of Japan


    2).In first batch of projects 89 cities from 3 states are getting beneficiary under Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT) Scheme. Which among the following states is NOT one of them?
    a)   Rajasthan
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Madhya Pradesh


    3).What is the name of the UN report which was recently published on Gender Disparities?
    a)   The World’s Women 2015
    b)   2015 The World of Women
    c)   Girls and Women 2015
    d)   World with Girls and Women 2015


    4).Hand in Hand 2015 is the Joint Military exercise between India and _______, which was concluded at Kunming Military Academy.
    a)   Nepal
    b)   Sri Lanka
    c)   China
    d)   Japan


    5).Which of the following state government has planned to use the Control of Organized Crime Act Law against Hoarders and Black Marketers?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Punjab
    d)   Gujarat


    6).Union Government has agreed to sign a MoU on Maritime Transport with which of the following country?
    a)   Australia
    b)   Japan
    c)   Egypt
    d)   Singapore


    7).Foundation stone for India’s first Mobile Manufacturing Electronic Cluster was laid by PM Narendra Modi at which of the following state?
    a)   Rajasthan
    b)   Punjab
    c)   Maharashtra
    d)   Andhra Pradesh


    8).India has planned to sign an MoU with which of the following country on Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) in case of Criminal Matters?
    a)   Maldives
    b)   Nepal
    c)   China
    d)   Bangladesh


    9).Who has been appointed as the new Chief Marketing Officer (CMO) of Flipkart?
    a)   Akhil Shah
    b)   Samardeep Subandh
    c)   Rohinton Mistry
    d)   Amit Dinshaw


    10).Name the Marine Biologist who is considered as the founder of Polar Biology in India?
    a)   Kailas Nath Kaul
    b)   Lekh Raj Batra
    c)   Syed Zahoor Qasim
    d)   Samir K Brahmachari

    Answers:                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V Mains 2015- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: