Current Affairs Quiz- 23rd September 2015

Current Affairs Quiz- 23rd September 2015
Current Affairs Quiz- 23rd September 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Recently Indian Government has given nod to amend the MoU with which country on Higher Education Programme?
a)   UK
b)   Germany
c)   Russia
d)   US


2).Who is the new President of the Federation of Motor Sports Clubs of India?
a)   Suresh Prasanth
b)   Ramesh Babu
c)   Zany Khan
d)   Bharath Raj


3).Name the 9th Standard student who won the Community Impact Award for developing a low-cost bio-absorbent based water purifier?
a)   Lalita Prasida Sripada Srisai
b)   Vidhya RaviChandra
c)   Annopama Rajagopal
d)   Shikha Sharma


4).Which of the following state has won the Most Innovative use of Information Technology travel award for 2013-14?
a)   Jammu Kashmir
b)   Gujarat
c)   Karnataka
d)   Kerala


5).In IPDS, “D” stands for _______.
a)   Development
b)   Device
c)   Derivative
d)   Dignities


6).The two Indian Women Personalities of India who has received Global Leadership Award of the US India Business Council (USIBC)?
a)   Indra Nooyi and Arundhati Bhattacharya
b)   Shikha Sharma and Indra Nooyi
c)   Shobana Bharatia and Indra Nooyi
d)   Chanda Kochhar and Shobana Bharatia


7).Korea Caravan 2015 is related to which of the following state?
a)   Assam
b)   Andhra Pradesh
c)   Madhya Pradesh
d)   Maharashtra


8).First Indian Sign Language Research and Training Centre (ISLRTC) will be inaugurated at _______.
a)   Punjab
b)   Pune
c)   New Delhi
d)   Mumbai


9).Who is the director of the movie “Court”?
a)   Chaitanya Tamhane
b)   Tigmanshu Dhulia
c)   Abbas Mustan
d)   Imtiaz Ali


10).Who is the present Health and Family Welfare Minister of India?
a)   Kalraj Mishra
b)   Uma Bharti
c)   Nitin Gadkari
d)   J P Nadda

Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)
People Also Visited:

Online Mock Tests 2019: