Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz – 28th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).National Science day of India was celebrated on _______ in the honour of Sir C. V. Raman for his legacy, who discovered Raman Effect.
a)  Feb 27th
b)  Feb 28th
c)  March 1st
d)  Feb 25th
e)  None of the above


2).__________ becomes the first fully digital state of India by having mobile Tele density of 95% and internet access covering over 60% of the Population.
a)  Gujarat
b)  Kerala
c)  Madhya Pradesh
d)  Maharashtra
e)  Karnataka


3).Which among the following companies has won India’s first ever auction of a gold mine, beating three other bidders in the auction of the Baghmara Mine in Chattisgarh.
a)  Indian Rare Earths
b)  Dempo
c)  Sterilite Industries
d)  Vedanta Limited
e)  Hindustan Copper


4).Who among the following has been elected as the President of BijuJanata Dal party?
a)  ShriLaduKishor Swain
b)  ShriBalabhadraMajhi
c)  ShriArjunCharanSethi
d)  Shri Naveen Patnaik
e)  None of the above


5).Moody’s investors Service have downgraded the Credit Rating of __________.
a)  Oman
b)  Qatar
c)  Iran
d)  Iraq
e)  Yemen


6).Capital Markets Regulator SEBI has clamped down on _____ this year for Raising 1479 Crore from Over 5.2 lakh Investors, without complying with the public issue norms.
a)  45 Companies
b)  44 Companies
c)  43 Companies
d)  41 Companies
e)  40 Companies


7).Which Pharmaceuticals company gets approval from the US Food and Drug Administration (USFDA) for its Ritonavir tablets (100 mg) used for the treatment of human immunodeficiency Virus (HIV) Infection?
a)  Cipla
b)  Lupin
c)  AurobindoPharma
d)  Alkem Lab
e)  Divis Lab


8).India Wins _______ Gold Medals at Race Walking Championships?
a)  Two
b)  Three
c)  Four
d)  One
e)  None of the above


9).Who defeated Baghdatis to clinch Dubai ATP Tennis title?
a)  Stan Wawrinka
b)  RaffelNadal
c)  NovacDjovic
d)  Tomas Berdych
e)  None of the above


10).Rajesh Pillai is a __________ who passes away recently.
a)  Dancer
b)  Musician
c)  IAS Officer
d)  Malayalam Film maker
e)  Former Minister


Answer:
1) b) 2) b) 3) d) 4) d) 5) a) 6) c) 7) c) 8) a) 9) a) 10) d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: