Current Affairs Quiz- 24th October- 2015

    Current Affairs Quiz
    Current Affairs Quiz- 24thOctober- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who among the following has been appointed as the new National Security Advisor of Pakistan?
    a)   Sartaj Aziz
    b)   Mahmud Ali Durrani
    c)   Nasser Khan Janjua
    d)   Yousaf Raza Gillani

    2).The World Indigenous Games, the 1st of its kind international sports event has been held in which one of the following Brazillian cities?
    a)   Manaus
    b)   Salvador
    c)   Natal
    d)   Palmas

    3).Who among the following presented the Sangeet Natak Akademi Fellowships and Awards for the year 2014 to deserving artists in the categories of performing arts on 23rd October 2015?
    a)   Pranab Mukherjee
    b)   Rajnath Singh
    c)   Najma Heptulla
    d)   Narendra Modi

    4).Which one of the following is the official mascot of the Paragliding World cup event?
    a)   Sauk
    b)   Snow Leopard
    c)   Lion
    d)   Black Hawk

    5).Who among the following is the present Civil aviation minister of India?
    a)   Ajith Singh
    b)   Sharad Yadav
    c)   Ashok Gajapathi Raju
    d)   Vayalar Ravi

    6).For how many number of years will the anti dumping duties imposed on the imported Chinese auto parts will be considered effective?
    a)   5 years
    b)   3 years
    c)   7 years
    d)   2 years

    7).On 23rd October 2015, Mexico’s Pacific coast was hit by which one of the following Hurricanes?
    a)   Irene
    b)   Patricia
    c)   Keith
    d)   Alicia

    8).Which one of the following states organized India’s 1st Paragliding World Cup along with the Kangra District Administration?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Jammu& Kashmir
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Arunachal Pradesh

    9).Which one of the following countries offered a loan of 15 billion dollars to India’s ambitious Mumbai-Ahmedabad high speed rail corridor along with technology?
    a)   China
    b)   U. S. A.
    c)   Russia
    d)   Japan

    10).Who among the following is the present President of Brazil?
    a)   Jose Sarney
    b)   Dilma Rousseff
    c)   Fernando Cardoso
    d)   Luiz Lula da Silva

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V Mains 2015- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos