Current Affairs Quiz- 24th September 2015

    Current Affairs Quiz- 24th September 2015
    Current Affairs Quiz- 24th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Mukesh Ambani has declared as the India’s Richest Person for the ______ consecutive year in a row in the 2015 Forbes Magazine’s India Rich list?
    a)   7th
    b)   9th
    c)   10th
    d)   8th


    2).Name the film which has been selected as India’s Official entry to the Best Foreign Language category of the 88thAcademy or Oscar Awards 2016?
    a)   PK
    b)   Haider
    c)   Court
    d)   Queen


    3).Who has been elected as the new President of the Cricket Association of Bengal (CAB?
    a)   Sourav Ganguly
    b)   Anil Kumble
    c)   Sunil Gavaskar
    d)   Mohamed Azarudden


    4).Who is Yogi Berra?
    a)   Volleyball Player
    b)   Cricket Player
    c)   Hockey Player
    d)   Baseball Player


    5).24th September has been observed as the World Maritime Day. What is the theme of the 2015 World Maritime Day?
    a)   Maritime Education Waves
    b)   Maritime Training for the Nations
    c)   Maritime Education and Training
    d)   World of Maritime


    6).Name the Commission which has submitted its report of Muzaffarnagar Riots?
    a)   Verma Commission
    b)   Sahay Commission
    c)   Mishra Commission
    d)   Shan Commission


    7).Which of the following state has constituted a committee to suggest prospects of permanent settlement of shelter-less nomadic people of the state?
    a)   Bihar
    b)   Haryana
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Maharashtra


    8).How much fund has been allotted for the implementation of Integrated Air Command& Control System (IACCS) project of the Indian Air Force?
    a)   Rs. 9,000 crore
    b)   Rs. 7,000 crore
    c)   Rs. 5,000 crore
    d)   Rs. 8,000 crore


    9).The World Anti Doping Agency (WADA) has signed a MoU with the Sport Ministry of which country to stop the supply and manufacture of Performance Enhancing Drugs (PEDS)?
    a)   Japan
    b)   Ukraine
    c)   Russia
    d)   China


    10).Which state has decided to increase the pension given to World War Soldiers?
    a)   Assam
    b)   Gujarat
    c)   Haryana
    d)   Punjab

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). b)   8). d)   9). d)   10). c)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews