Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz – 27th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1). 13th World Spice Congress will begin in _______. The theme of the biennial event is ‘Target 2020: Clean, Safe and Sustainable Supply Chain’.
a)   Ahmedabad
b)   Bangalore
c)   New Delhi
d)   Patna
e)   Gujarat


2). Industrialist MukeshAmbani is the India’s richest person. What is his global rank on World Richest List?
a)   19
b)   20
c)   21
d)   22
e)   23


3). The World’s First Waste Supermarket, that only sells expired food, has opened in
a)   Poland
b)   United Kingdom
c)   Norway
d)   Denmark
e)   Latvia


4). SEBI has given approval to State-owned IDBI Bank market regulator to raise _______ through issue of shares to qualified institutional playersa (QIP).
a)   Rs 3,441 crore
b)   Rs 3,471 crore
c)   Rs 3,771 crore
d)   Rs 3,671 crore
e)   Rs 3,571 crore


5). Justice Vineet Saran sworn in as Chief Justice of ________ High Court.
a)   Odisha
b)   Himachal Pradesh
c)   West Bengal
d)   Chhattisgarh
e)   Maharashtra


6). Who among the following appointed CEO of AAE Travel?
a)   Jonathon Sinclair Neal
b)   Deep Kalra
c)   PrakashSangam
d)   JayramPandey
e)   None of the above


7). Which Bollywood actor was selected for PanditDinanathMangeshkaraward.
a)   RanbirKapoor
b)   ArjunKapoor
c)   SidharthMalhotra
d)   Ranveer Singh
e)   Neil NitinMukesh


8). Who was elected as the Ninth FIFA President?
a)   Gonzalez Laureano
b)   Windtner Leo
c)   Ahmad Ahma
d)   Ram Samuel
e)   Gianni Infantino


9). Union Government has decided to provide 390 Megawatt additional Power to _______ in view of power crisis in the state.
a)   Andhra Pradesh
b)   Telangana
c)   Karnataka
d)   Himachal Pradesh
e)   Maharashtra


10). Famous personality BK Garudachar passed away in Bengaluru. Identify his profession.
a)   Musician
b)   Actor
c)   Director
d)   Cricketer
e)   Grand Master

Answers:

1). a) 2). c) 3). d) 4). c) 5). a) 6). a) 7). d) 8). e) 9). c) 10). d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews