Current Affairs Quiz- 25th August 2015

    Current Affairs Quiz- 25th August 2015
    Current Affairs Quiz- 25th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India has signed a MoU with which of the following country for the construction of Raxaul-Amlekhgunj oil pipeline in the SAARC Region?
    a)   Bangladesh
    b)   Nepal
    c)   Sri Lanka
    d)   China


    2).Which of the following company has signed a MoU with Andhra Pradesh government to develop 264 Smart Villages?
    a)   TATA
    b)   Wipro
    c)   TCS
    d)   Infosys


    3).Who has been re-appointed as the MD& CEO of YES Bank?
    a)   Murali M Natrajan
    b)   K V Kamath
    c)   Shailendra Bhandari
    d)   Rana Kapoor


    4).Who has been appointed as the new Lokayukta of Maharashtra?
    a)   Justice Madanlal Laxmandas Tahaliyani
    b)   Justice L Narasimha Reddy
    c)   Justice Sunil Kumar Sinha
    d)   Justice Deepak Gupta


    5).UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) and Chennai’s M S Swaminathan Research Foundation (MSSRF) has decided to work together for the conservation and adaptation of the coastal resource in ___________.
    a)   Pondicherry
    b)   Maharashtra
    c)   Kerala
    d)   Andhra Pradesh


    6).Who is the winner of Gold medal in Women’s 100 meters at World Championship in Athletics?
    a)   Dafne Shippers
    b)   Shelly- Ann Fraser
    c)   Tori Bowie
    d)   Kim Collins


    7).India has announced the list of Dronacharya Awards recipient for the year 2015, who among the following is NOT one among them?
    a)   Shiv Prakash Mishra
    b)   Anoop Singh
    c)   Harbans Singh
    d)   Swatantar Raj Singh


    8).NITI Aayog will soon setup an experts group to prepare a model on which of the following?
    a)   Irrigation in low rainfall regions
    b)   Local self governing bodies
    c)   Land Lease Laws
    d)   Mining in the forested regions


    9).India has decided to implement the Sedai Framework for________.
    a)   Rice Crop Maximization
    b)   Limiting the use of the pesticides
    c)   Disaster Risk Reduction
    d)   Rainwater Harvesting


    10).Who among the following Cricketer has retired from the International Cricket recently?
    a)   Kumara Sangakara
    b)   Upul Tharanga
    c)   Muttiah Muralitharan
    d)   Mahela Jayavardhane

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). a)   8). c)   9). c)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews