Current Affairs Quiz – 25th March 2016

Current Affairs Quiz – 25th  March 2016
Current Affairs Quiz  25th  March 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which Indian has been named among world’s 50 greatest leaders by Fortune? 
a)  ArunJaitely
b)  ArvindKejrewal
c)  Jeff Bezos
d)  Nikki Haley
e)  NarendraModi


2).Which state to introduce zero-emission retrofitted electric buses under its flagship scheme FAME India?
a)  Maharashtra
b)  Karnataka
c)  Himachal Pradesh
d)  Gujarat
e)  Arunachal Pradesh


3).Which State government has declared drought in 12,000 villages across Vidarbha?
a)  Assam
b)  Madhya Pradesh
c)  Bihar
d)  Maharashtra
e)  West Bengal


4).Cabinet gives nod for MOU between India and _____ to mobilise long-term investment.
a)  USA
b)  UAE
c)  China
d)  Japan
e)  South Korea


5).110 gram panchayats in ______ were declared open defecation-free under the Centre’s Swachh Bharat Abhiyan, taking the total number of such villages in the state to 1,849.
a)  Chhattisgarh
b)  Chandigarh
c)  West Bengal
d)  Haryana
e)  Mizoram


6).Recently which state signed an agreement with Japanese International Cooperative Agency (JICA) on Capacity Enhancement for Sustainable Agriculture and Irrigation Development?
a)  Mizoram
b)  Tripura
c)  Nagaland
d)  Assam
e)  Meghalaya


7).  Sector lender Lakshmi Vilas Bank kept its alliance with which major Agri-Infrastructure player for collateral management and warehousing services?
a)  LTC Commercial Limited
b)  Origo India Limited
c)  SohanLal Commodity Management Pvt. Ltd
d)  National Bulk Handling Corporation Private Limited (NBHC)
e)  None of the above


8).Iran President Hassan Rouhani will be on a 2-day visit to ________.
a)  Sri Lanka
b)  Bangladesh
c)  Nepal
d)  India
e)  Pakistan


9).The implementation of the Bhutan, Bangladesh, India and Nepal (BBIN) motor vehicles pact may be delayed till early __________.
a)  2017
b)  22018
c)  2019
d)  2020
e)  None of the above


10).Johan Cruyff, Flying Dutchman, who passed away, recently is a
a)  Musician
b)  Football Player
c)  Runner
d)  Tennis Player
e)  None of the above


Answer:
1) b) 2) c) 3) d) 4)b) 5) a) 6) a) 7) d) 8) e) 9) a) 10) b)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019: