Current Affairs Quiz- 25th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 25th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 25th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who has been appointed as the Special Envoy to the US-led coalition fighting the Islamic State (IS) by the US President?
    a)   Takahiro Hachigo
    b)   Dennis Muilenburg
    c)   Jack Dorsey
    d)   Brett McGurk


    2).Which of the following cities is hosting 3rdIndia-Africa Forum Summit?
    a)   New Delhi
    b)   Hyderabad
    c)   Mumbai
    d)   Goa


    3).Name the two Indian Mountaineers who climbed an untouched mountain peak “Mount Kalam” named after APJ Abdul Kalam which was situated at Spiti Valley?
    a)   Jamling Tenzing Norgay and Harish Kapadia
    b)   Green Boots and Arjun Vajpai
    c)   Ahluwalia and Harish Kapadia
    d)   Arjun Vajpai and Bhupesh Kumar


    4).World Polio Day was observed on _________.
    a)   25th October
    b)   24th October
    c)   23rd October
    d)   22nd October


    5).Which of the following state government has announced the New Integrated Licensing Policy 2015 to develop Hyper and High Potential Urban Complexes?
    a)   Maharashtra
    b)   Haryana
    c)   Gujarat
    d)   Uttar Pradesh


    6).Recently which of the following countries has been hit by Hurricane Patricia?
    a)   Mexico
    b)   Canada
    c)   Japan
    d)   Indonesia


    7).Which of the following has released the “World Energy Outlook Special Report 2015: Energy and Climate Change”?
    a)   International Energy Agency
    b)   International Climate Control Unit
    c)   WHO
    d)   UN


    8).Who among the following has been honored with the Confucius Peace Prize 2015?
    a)   Yuan Longping
    b)   Kofi Annan
    c)   Robert Mugabe
    d)   Vladimir Putin


    9).Western Digital Corporation has recently bought which of the following electronic company?
    a)   HP
    b)   SanDisk
    c)   Kingston
    d)   Seagate


    10).Global Maternal Newborn Health Conference 2015 was hosed at which of the following cities?
    a)   Durban
    b)   New York
    c)   Mexico City
    d)   New Delhi

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). b)   5). b)   6). a)   7). a)   8). c)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: