Current Affairs Quiz- 25th September 2015

    Current Affairs Quiz- 25th September 2015
    Current Affairs Quiz- 25th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who has been appointed as the Chairperson of National Commission for Protection of Child Rights (NCPCR)?
    a)   Neelam Dhawan
    b)   Stuti Narain Kacker
    c)   Naina Lal Kidwai
    d)   Mallika Srinivasan


    2).Name the women journalist who won the most Prestigious Science Book Prize in Britain for the first time in 28 years history?
    a)   Gaia Vince
    b)   Gloria Steinem
    c)   Barbara Walters
    d)   Chirstiane Amanpour


    3).Who has been appointed as the Head of NITI Aayog’s Committee of Chief Ministers on Swachh Bharat Mission?
    a)   Vasundhara Raje
    b)   Raman Singh
    c)   Chandrababu Naidu
    d)   Oommen Chandi


    4).Which of the following state will receive Special Assistance of Rs.1000 crore from the Central Government for the development projects in the financial year 2015-16?
    a)   Rajasthan
    b)   Kerala
    c)   Gujarat
    d)   Andhra Pradesh


    5).Keshari Nath Tripathi, the present Governor of _______ has got additional charge as the Governor of Tripura.
    a)   Rajasthan
    b)   Manipur
    c)   West Bengal
    d)   Assam


    6).Who has been appointed as the Sherpa of the G-20 Summit 2015?
    a)   Sushma Swaraj
    b)   Arun Jaitely
    c)   Rajnath Singh
    d)   Arvind Panagariya


    7).Which of the following has won the SKOCH Award for Smart Governance?
    a)   PAHAL
    b)   EPFO
    c)   NITI Aayog
    d)   Digital India


    8).Who has been appointed as the new President of Bihar Cricket Association (BCA)?
    a)   Sharad Pawar
    b)   Vijay Patil
    c)   Abdul Bari Siddiqui
    d)   Amin Pathan


    9).As per recent report released by National Sample Survey Office (NSSO), what is the male and female literacy rate in rural areas?
    a)   75.8% and 61.8% respectively
    b)   69.5% and 55.2% respectively
    c)   70.1% and 62.2% respectively
    d)   79.1% and 60.6% respectively


    10).Who is the winner of the Baba Farid Gold Cup Hockey 2015 which was held at Faridkot, Punjab?
    a)   Indian Railways Team
    b)   Indian Air Force
    c)   Indian Army XI
    d)   Indian Navy Focer

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). d)   5). c)   6). d)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews