Current Affairs Quiz- 26th August 2015

    Current Affairs Quiz- 26th August
    Current Affairs Quiz- 26th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India has signed a MoU with which of the following country on the cooperation in the field of education, research and training?
    a)   UK
    b)   Australia
    c)   Nepal
    d)   Russia


    2).What is the name of the Telemedicine initiative launched by the Union Government?
    a)   Sehat
    b)   Subiksha
    c)   E-Health
    d)   Fortune Future


    3).What is the name of the satellite launcher, which ISRO has preparing to launch?
    a)   GSLV-K7
    b)   PSLV-D7
    c)   GSLV-D6
    d)   PSLV-K7


    4).Peter Mackler Award is related to which of the following field?
    a)   Yacht Racing
    b)   Golf
    c)   Fiction
    d)   Journalism


    5).Which of the following state is related to Arogya Campaign?
    a)   Rajasthan
    b)   Assam
    c)   West Bengal
    d)   Uttar Pradesh


    6).Recently which has released the Change the World List?
    a)   Forbes
    b)   Fortune
    c)   World Bank
    d)   UN


    7).Tintu Luka is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Badminton
    c)   Athletics
    d)   Hockey


    8).Which of the following country is providing fund for Kolkata’s Climate Action Programme to make Kolkata as a low carbon city?
    a)   UK
    b)   USA
    c)   Germany
    d)   Russia


    9).Whom among the following is NOT a recipient of Dhyan Chan Award 2015?
    a)   Romeo James
    b)   Nihar Ammen
    c)   Shiv Prakash Mishra
    d)   P P Nair


    10).Who is Rani Gaidinliu?
    a)   Actor
    b)   Historian
    c)   Writer
    d)   Freedom Fighter

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)
    More Daily Current Affairs Updates:
    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews