Current Affairs Quiz-26th December- 2015

Current Affairs Quiz-26th December- 2015
Current Affairs Quiz-26th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which of the following IT giant has launched the first “Tap N Pay” contactless digital payment wallet “MoboMoney” in India?
a)   TCS
b)   Tech Mahindra
c)   Infosys
d)   Wipro


2). In India 25th December is observed as the National Good Governance Day to mark the birth anniversary of ________.
a)   Lal Bahadur Sastri
b)   Indira Gandhi
c)   Atal Bihari Vajpayee
d)   Rajiv Gandhi


3). Union Government has recently launched the “Kilkari” mobile application which was related to _________.
a)   Electricity
b)   Finance
c)   Education
d)   Health


4). Name the Aircraft carrier which won the coveted Cock Trophy during the Western Fleet Whaler Pulling Regatta?
a)   INS Shakti
b)   INS Vikrant
c)   INS Vikramaditya
d)   INS Viraat


5). PM Narendra Modi has recently inaugurated the newly built Parliament house at which of the following countries?
a)   Sri Lanka
b)   Afghanistan
c)   Nepal
d)   Bangladesh


6). What is the name of the first cable bridge which was recently inaugurated at Jammu Kashmir?
a)   Ram Setu
b)   Gaya Setu
c)   Atal Setu
d)   Kalam Setu


7). Korada Ramana is related to which of the following sports?
a)   Hockey
b)   Weightlifting
c)   Badminton
d)   Tennis


8). National Games 2016 will be held at _______.
a)   Goa
b)   Mumbai
c)   Kolkata
d)   Kochi


9). Which of the following has recently released the report of Migration and Remittances Factbook 2016?
a)   WHO
b)   World Bank
c)   UN
d)   ADB


10). Who has won the Gold medals in the Women’s category on the first day of the Senior National Weightlifting Championships which held at SAI centre in Patiala?
a)   Kunjarani Devi
b)   Karnam Malleswari
c)   Renubala Chanu
d)   Sanjita Chanu

Answers:                         
1). b) 2). c) 3). d) 4). d) 5). b) 6). c) 7). b) 8). a) 9). b) 10). d)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: