Current Affairs Quiz- 26th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 26th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 26th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of 2015 United States Grand Prix title of Formula One for the 4th time?
    a)   Sebastian Vettel
    b)   Lewis Hamilton
    c)   Nico Roseberg
    d)   Sergio Perez


    2).Railway Minister has announced the country’s first ever double decker Shatabdi Express train service will be started soon between _______ and _________.
    a)   Mumbai to Goa
    b)   Mumbai to Thane
    c)   Delhi to Agra
    d)   Mumbai to Delhi


    3).Name the Indian Archer who won Silver Medal in the 2015 Archery World Cup Finals in the men’s individual compound section?
    a)   Ravi Shankar
    b)   Mangal Singh
    c)   Rahul Banerjee
    d)   Abhishek Verma


    4).What is the name of the committee which has been formed to probe the death of a 15 year old Dalit Youth in Gohana, Haryana?
    a)   Amit Bhatia
    b)   Sourav Chinn
    c)   Mano Karuna
    d)   Vivek Badra


    5).Name the tax which government is planning to introduce as excise tax levied on products and services considered bad for health or society?
    a)   Health Tax
    b)   Sin Tax
    c)   Luxury Tax
    d)   Loan Tax


    6).”Tis Herself” is the autobiography of _________.
    a)   Jennifer Lawrence
    b)   Elle Fanning
    c)   Kylie Jenner
    d)   Maureen O’Hara


    7).Which of the following state has planned to open Sanskrit University for Scheduled Castes?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Assam
    c)   Haryana
    d)   Punjab


    8).Early Warning System for Tsunami was successfully tested at _________.
    a)   Kandla
    b)   Kolkata
    c)   Mumbai
    d)   Goa


    9).Deepika Kumari is related to which of the following sports?
    a)   Archery
    b)   Badminton
    c)   Tennis
    d)   Golf


    10).Who is Pijush Ganguly?
    a)   Dancer
    b)   Singer
    c)   Politician
    d)   Actor

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). a)   5). b)   6). d)   7). c)   8). c)   9). a)   10). d)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: