Current Affairs Quiz- 26th September 2015

    Current Affairs Quiz- 26th September 2015
    Current Affairs Quiz- 26th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who has been appointed as the new CEO of Volkswagen AG?
    a)   Harald Kruger
    b)   Matthias Muller
    c)   Ralf Speth
    d)   Martin Winterkorn


    2).Which of the following city is hosting the first conference on the contemporary relevance of the Bhagvad Gita?
    a)  Berlin
    b)   Chicago
    c)   London
    d)   Sydney


    3).Name the Indian Tribal woman in London who has won the UK first caste discrimination case?
    a)   Sivasundari Batt
    b)   Nirmala Periyasamy
    c)   Lalita Kumaramangalam
    d)   Permila Tirkey


    4).9th Regional Pravasi Bharatiya Diwas was yet to be hosted at ________.
    a)   Los Angeles
    b)   Cairo
    c)   Berlin
    d)   Sydney


    5).Assam Government has sanctioned ______ crore rupees to implement various development schemes?
    a)   1000
    b)   850
    c)   750
    d)   500


    6).Which of the following automobile company has launched its RE60 quadricycle named as “Qute”?
    a)   Mahindra
    b)   TATA
    c)   Bajaj Auto
    d)   Hero Moto Corp


    7).Who among the following has designed the symbol for None of the Above (NOTA)?
    a)   Election Commission of India
    b)   National Institute of Fasion, Ahmadabad
    c)   National College of Arts, Ahmadabad
    d)   National Institute of Design, Ahmadabad


    8).Which of the following state has decided to develop the Unarmed Aerial Vehicles (UAV) to assess natural disasters?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Kerala
    c)   Rajasthan
    d)   Karnataka


    9).European Union has imposed anti-dumping duty on ______ for six months?
    a)   Plywood Items
    b)   Indian water and Sewage Pipes
    c)   Plastic Products
    d)   Leather Goods


    10).Nuakhai Festival is related to which state?
    a)   Manipur
    b)   Odisha
    c)   Bihar
    d)   Rajasthan

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: