Current Affairs Quiz- 27th August 2015

    Current Affairs Quiz- 27th August 2015
    Current Affairs Quiz- 27th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who has been appointed as the new Goodwill Ambassador of UNICEF?
    a)   Rafael Nadal
    b)   Novak Djokovic
    c)   Andy Murray
    d)   Roger Federer


    2).India has signed two MoUs with which of the following countries in the field of Tourism and Science Technology?
    a)   Egypt
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   Mongolia


    3).Which of the following agency has released a report on the future of tropical deforestation from 2016-2050?
    a)   World Nature Organization
    b)   Center for Global Development
    c)   International Union for Conservation of Nature
    d)   Global Environment Facility


    4).Union Cabinet has approved the amendments in the Central List of _______ in respect of the two States Gujarat and Uttarakhand?
    a)   Scheduled Tribes
    b)   Reserved Classes
    c)   Scheduled Castes
    d)   Other Backward Classes


    5).Kishore Biyani-led Future Consumer Enterprise Ltd (FCEL) signed an agreement to launch the Annpurna Bhandar Yojna with which state government?
    a)   Rajasthan
    b)   Maharashtra
    c)   Punjab
    d)   Gujarat


    6).Who is the new Director General of CSIR?
    a)   A N Jha
    b)   Girish Sahni
    c)   Akhil Das
    d)   Kedarnath Mishra


    7).Indian government has recently approved the ratification of the Mutual Legal Assistance Treaty (MLAT) with which of the following countries?
    a)   China
    b)   UAE
    c)   Oman
    d)   Saudi Arabia


    8).India has recently signed an information exchange agreement with which of the following country to curb black money by eradicating tax evasion?
    a)   Seychelles
    b)   Germany
    c)   Switzerland
    d)   China


    9).Vikas Gowda is related to which of the following sports?
    a)   Badminton
    b)   Athletics
    c)   Shot put
    d)   Discus Throw


    10).Who has been elected as the President of Cricket Statisticians Body?
    a)   Sunil Gavaskar
    b)   Dilip Vengsarkar
    c)   Kapil Dev
    d)   Sachin Tendulkar

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). b)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: