Current Affairs Quiz-27th December- 2015

Current Affairs Quiz-27th December- 2015
Current Affairs Quiz-27th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). World Bank has recently approved the loan of $35 million to which of the following countries for Indus River Basin?
a)   Afghanistan
b)   Pakistan
c)   India
d)   Sri Lanka


2). Mamady Youla was elected as the new Prime Minister of __________.
a)   Liberia
b)   Guinea
c)   Ivory Coast
d)   Sierra Leone


3). What is the total number of drugs are there in the National List of Essential Medicines (NLEM)?
a)   316
b)   389
c)   327
d)   376


4). Name the Indian referee has been selected for officiating in the Rio Olympics 2016?
a)   Ashok Kumar
b)   Anjan Kumar
c)   Kamlesh Kumar
d)   Sethu Mani Maran


5). Who has been elected as the new President of the All India Federation of the Tax Practitioners for 2016?
a)   Ajit Kumar Seth
b)   P J Kurien
c)   M V K Moorthy
d)   Y V Reddy


6). What is the aim of “Stand up India” plan which was recently announced by PM Narendra Modi?
a)   To Improve the Rural Sector
b)   To Increase the Indian Economy
c)   To Improve the Education System
d)   To Boost Entrepreneurship


7). Yasir Shah is related to which of the following sports?
a)   Cricket
b)   Hockey
c)   Tennis
d)   Squash


8). Who is the present Chairman of TRAI?
a)   Shailesh Nayak
b)   Ram Sewak Sharma
c)   Avinash Chander
d)   Upendra Kumar Sinha


9). Who is V S Malimath?
a)   Former Justice
b)   Former IAS Officer
c)   Former Governor
d)   Former Chief Minister


10). In “EEFC”, ‘F’ stands for ________.
a)   Finance
b)   Forex
c)   Forward
d)   Foreign

Answers:                         
1). b) 2). b) 3). d) 4). a) 5). c) 6). d) 7). a) 8). b) 9). a) 10). d)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: