Current Affairs Quiz- 27th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 27th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 27th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Name the mapping satellite which was successfully launched recently into its designated orbit by China?
    a)   Zuon 1D
    b)   Ling March 1C
    c)   Hing Hong 3D
    d)   Tianhui- 1C


    2).Who has been appointed as the new Managing Director of Blackberry India?
    a)   Ajay Mathur
    b)   Ananth Narayanan
    c)   Narendra Nayak
    d)   Rahul Agarwal


    3).Which of the following has got the approval from the Reserve Bank of India to get foreign investment up to 74%?
    a)   Volo Network
    b)   DEN Network
    c)   CITI Network
    d)   CON Network


    4).The 3rd India-Africa forum summit (IAFS) has begun at which of the following cities?
    a)   New Delhi
    b)   Bangalore
    c)   Mumbai
    d)   Goa


    5).RBI has recently signed a MoU with _______ for exchange of supervisory information.
    a)   Indonesia Bank
    b)   Nepal Bank
    c)   Bangladesh Bank
    d)   China Bank


    6).Name the Indian-American farmer who has been honored for exemplary agriculture work?
    a)   Vethika Sharma
    b)   Sandhiya Ranganathan
    c)   Chantal Akerman
    d)   Anita Adalja


    7).Name the batsman to score fastest 6000 runs in ODI and break the previous record of India’s ODI Vice-Capitan Virat Kohli?
    a)   Kane Williamson
    b)   AB de Villiers
    c)   Hashim Amla
    d)   Tillekeratne Dilshan


    8).Name the Indian Women Archer who won Silver Medal at the 2015 Archery World Cup finals which was held at Mexico City?
    a)   Deepika Kumari
    b)   Laxmirani Majhi
    c)   Rimil Buriuly
    d)   Dola Banerjee


    9).What is the new limit for Central Government Hospital and institutes under the Rashtriya Arogya Nidhi Scheme?
    a)   3 lakh rupees per patient
    b)   5 lakh  rupees per patient
    c)   2 lakh rupees per patient
    d)   1 lakh rupees per patient


    10).SETU stands for _______.
    a)   Secure Education and Talent Utilization
    b)   Self Employed and Talent University
    c)   Self Employed and Talent Utilization
    d)   Self Esteem and Total Utilization

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). c)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)
                                      
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: