Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz – 24th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).In which city Union Finance Minister ArunJaitley inaugurated an exhibition on the Coin and Currency of India?
a)  Mumbai
b)  Kolkata
c)  Patna
d)  Delhi
e)  Vadodara


2).In Quality of life survey by consulting firm Mercer, which Indian city topped the list?
a)  Delhi
b)  Mumbai
c)  Hyderabad
d)  Pune
e)  Vishakhapatnam


3).Madhya Pradesh’s Katni District is all set to get India’s Longest Railway Bridge,14kms on the up-line. Where the current longest Railway Bridge located?
a)  Maharashtra
b)  Kerala
c)  Bihar
d)  Assam
e)  Andhra Pradesh


4).Which state government and Confederation of India Industry (CII) would work together for establishing Knowledge Economic Zone (KEZ)?
a)  Kerala
b)  Tamil Nadu
c)  Andhra Pradesh
d)  Telangana
e)  Karnataka


5).Geological Survey of India (GSI) has handed over a list of 100 mega blocks in _______ states to the mines ministry.
a)  22
b)  23
c)  24
d)  25
e)  26


6).Which Company has removed its India head Katsushi Inoue after just one year of his appointment?
a)  Hero
b)  Tata Motors
c)  Honda
d)  MaruthiSuziki
e)  Bajaj Motors


7).Mahindra& Mahindra (M&M) has firmed up plans to invest around ________ crore in developing petrol engines.
a)  Rs. 2000 cr
b)  Rs. 1000 cr
c)  Rs. 3000 cr
d)  Rs. 4000 cr
e)  Rs. 1500 cr


8).Which Country replaces India as world No.1 in ICC Test rankings?
a)  South Africa
b)  Sri Lanka
c)  Australia
d)  Pakistan
e)  None of the above


9).Which is sixth state to sign MoU with Union Government for power scheme UDAY?
a)  Uttarakhand
b)  Arunachal Pradesh
c)  Mizoram
d)  Bihar
e)  None of the above


10).Which countries Parliament become the first in the world to fully operate on Solar Electricity?
a)  Japan
b)  Pakistan
c)  India
d)  Afghanistan
e)  Russia


11).Which city is the best place in the world to live, according to an international survey on quality of life that has no Indian city in the top 100?
a)  Vienna
b)  New York
c)  Beijing
d)  California
e)  None of the above


12).Who has been recently took charge as Director of Bhabha Atomic Research Centre?
a)  ShekarBasu
b)  S SSundaram
c)  K N Vyas
d)  Rajendra A. Badwe
e)  None of the above


13).Which former Chief Justice of India was selected as the Chairperson of National Human Rights Commission (NHRC)?
a)  H L Dattu
b)  Rajendra Mal Lodha
c)  P. Sathasivam
d)  AltamasKabir
e)  S.H Kapadia


14).Taxi-hailing app Uber launched a motorbike on-demand taxi service _________ in Thailand’s capital Bangkok.
a)  Uber MOTO
b)  Uber DRIVE
c)  Uber AUTO
d)  Uber COACH
e)  None of the above


15).Who will be honoured with the Lifetime Achievement Award at the second edition of the International Film Festival of Prayag (IFFP) which was going to be held in Allahabad, Uttar Pradesh from 26 February to 28 February 2016?
a)  UttamGada
b)  P Dutta
c)  Sanjeev K Jaha
d)  SagarSarhadi
e)  None of the above


Answers:
1) d) 2)c) 3) b) 4) c) 5) a) 6) c) 7) b) 8) c) 9) d) 10) b) 11) a) 12) c) 13) a) 14) a) 15) d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: