Current Affairs Quiz-28th December- 2015

Current Affairs Quiz-28th December- 2015
Current Affairs Quiz-28th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Name the indigenously developed Air-to-Air missile which was successfully test fired by the Indian Air Force at the coast of Odisha?
a)   Amolga
b)   Astra
c)   Aviva
d)   Avantra


2). Which of the following countries has adopted its first counter-terrorism law that grants over-arching powers to security agencies?
a)   Afghanistan
b)   Nepal
c)   China
d)   Sri Lanka


3). The Ministry of Culture has recently approved Rs. ________ for the “National Mission on Libraries-Up-Gradation Scheme”.
a)   Rs. 200 crore
b)   Rs. 300 crore
c)   Rs. 400 crore
d)   Rs. 500 crore


4). Who has been appointed as the IT Advisor for the Andhra Pradesh Government?
a)   Ashok S Ganguly
b)   Anurag Behar
c)   Abhijit Bhaduri
d)   J A Chowdhary


5). Who has been appointed as the new CEO of Adani Ports and Special Economic Zone (APSEZ)?
a)   Karan Adani
b)   Gautam Adani
c)   Jeet Adani
d)   Priti Adani


6). Which of the following companies has won the “Expert Quality Excellence Award” for the 11th time?
a)   Texmo Pumps
b)   TATA Steels
c)   CRI Pumps
d)   TVS Motors


7). Andhra Pradesh Government has recently signed a MoU with which of the following IT Giant for Technology Initiatives?
a)   TCS
b)   Microsoft
c)   Google
d)   Yahoo


8). National Veda Convention and Vedic Conference were recently held at which of the following states?
a)   Haryana
b)   Gujarat
c)   Kerala
d)   Tamil Nadu


9). Who is George Clayton Johnson?
a)   Hollywood Actor
b)   American Writer
c)   Hollywood Director
d)   Russian Writer


10). Shiva Keshavan is related to which of the following sports?
a)   Curling
b)   Judo
c)   Luge
d)   Rugby

Answers:                         
1). b) 2). c) 3). c) 4). d) 5). a) 6). c) 7). b) 8). c) 9). b) 10). c)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019: