Current Affairs Quiz- 28th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 27th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 28th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). What is the India’s Ranking in World Bank’s 2016 Ranking of Ease of Doing Business Report which of released recently?
    a)   130th
    b)   125th
    c)   120th
    d)   100th


    2).SLINEX 2015 is the 4th edition of bilateral naval exercise between _______ and ________ which has begun recently?
    a)   Sri Lanka and China
    b)   Sri Lanka and Indonesia
    c)   India and Sri Lanka
    d)   India and Myanmar


    3).To simplify the provision of the Income Tax Act (IT) 1961, Union Government has constituted a committee which was headed by ________.
    a)   Justice Dipak Misra
    b)   Justice R V Easwar
    c)   Justice M Y Eqbal
    d)   Justice V Gopalagowda

    4). Who has been recently awarded with the prestigious 2015 Hridaynath Mangeshkar Award?
    a)   Lath Mageshwar
    b)   Zakir Hussian
    c)   A R Rahman
    d)   Ravi Shankar


    5).8th edition of National Seed Congress (NSC) has recently begun at which of the following cities?
    a)   Coimbatore
    b)   Guntur
    c)   Chennai
    d)   Hyderabad


    6).Which of the following countries parliament has passed the Cyber Security Legislation recently?
    a)   Italy
    b)   U S A
    c)   Germany
    d)   UK


    7).Who has appointed as the Chief Economist of Global Banking Major Citibank for India?
    a)   Subra Suresh
    b)   Pradeep Khosia
    c)   Nitin Nohria
    d)   Samiran Chakraborty


    8).Who has been appointed as the next chair of the Inter-Government Negotiations (IGN) of UN Security Council Reforms?
    a)   Ruth Porat
    b)   Sylvie Lucas
    c)   Aul Khre
    d)   Ashton Carter


    9).South Asian Rugby 7’S Championship in 2016 will be hosted at ______.
    a)   Haryana
    b)   Assam
    c)   Jammu and Kashmir
    d)   Madhya Pradesh 


    10).Name the country which has ranked top in the World Bank’s 2015 ranking of Ease of Doing Business Report?
    a)   Hong Kong
    b)   United States
    c)   Sweden
    d)   Singapore


    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). b)   4). c)   5). d)   6). b)   7). d)   8). b)   9). c)   10). d)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: