Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz – 23rd February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

              

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).Which among the following is the mobile app that would enable the public to register complaints about unclean area and garbage piles around tourist destinations?
a)  Swachh Sanatan
b)  Swachh Bharat
c)  Swachh Paryatan
d)  Swachh Survekshan


2).As per the report of Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) which among the following countries continues to remain the world’s largest arms importer?
a)  Russia
b)  India
c)  Pakistan
d)  China


3).Who among the following inaugurated the 1st ever Gender Park at Kozhikode on 23rdFebruary 2016?
a)  Oommen Chandy
b)  Narendra Modi
c)  Rajnath Singh
d)  Pranab Mukherjee


4).The world’s 2nd largest cloud computing provider, DigitalOcean will set up its 1st Indian data centre in which of the cities?
a)  Bangalore
b)  Hyderabad
c)  Kochi
d)  Chennai


5).Who among the following playwrights has been conferred with the Knighthood of the Order of Arts and Literature by the French Government recently?
a)  Mahesh Dattani
b)  Kader Khan
c)  Utpal Datta
d)  Ismail Mahomed


6).Who among the following is the winner of the 2016 BetVictor Welsh Open Title held at Wales?
a)  Michal White
b)  Ronnie O’Sullivan
c)  John Higgins
d)  Neil Robertson


7).Which among the following is the new global mobile roaming service launched by Lenovo recently?
a)  Lenovo Reachit
b)  Lenovo Roam
c)  Lenovo Connect
d)  Lenovo Shareit


8).Who among the following won the only gold medal for India in the 7thAsian Indoor Athletics Championships held at Qatar?
a)  Renjith Maheshwari
b)  Mayookha Johny
c)  Arpinder Singh
d)  Kumaravel Prem Kumar


9).Who among the following is the new Managing Director and CEO of Metropolitan Stock Exchange of India Limited (MSEI)?
a)  Thomas Mathew
b)  Saurabh Sarkar
c)  Udai Kumar
d)  Ashima Goyal


10).The Surya Kiran IX military training exercise was carried out between which of the following two countries?
a)  India – Nepal
b)  Nepal – Bangladesh
c)  India – Indonesia
d)  India – Myanmar


Answers:                    
1). c)  2). b) 3). d) 4). a)  5). d)  6). b)  7). c)  8). b)  9). c)  10). a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews