Current Affairs Quiz- 29th August 2015

    Current Affairs Quiz- 28th August 2015
    Current Affairs Quiz- 29th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).India has gifted its former Indian Coast Guard (ICG) Ship “Varaha” to which of the following ships?
    a)   Bangladesh
    b)   Sri Lanka
    c)   Indonesia
    d)   Japan


    2).who has appointed as the MD of Gillette India?
    a)   G R Gopinath
    b)   Deepak Parekh
    c)   Rahul Bajaj
    d)   A I Rajwani


    3).Which of the following bank has launched its new mobile application “Indpay”?
    a)   Indian bank
    b)   Indian Overseas Bank
    c)   Bank of India
    d)   Punjab National Bank


    4).National Thermal Power Corporation (NTPC) Limited has achieved the record of highest single day electricity generation of over _________.
    a)   933 million units
    b)   699 million units
    c)   733 million units
    d)   866 million units


    5).National Sports day is observed on________.
    a)   29th August
    b)   30th August
    c)   28th August
    d)   27th August


    6).Who among the following is the winner of Dhyan Chand Award for the Lifetime Achievement?
    a)   Dipa Karmakar
    b)   Shiv Prakash Misra
    c)   Srikanth
    d)   Naval Singh


    7).President Pranab Mukherjee has presented the Arjuna Awards for the Indian Sportsperson, who among the following is NOT one of them?
    a)   P R Sreejesh
    b)   Jitu Rai
    c)   Nihar Ameen
    d)   Rohit Shrama


    8).Which of the following organization has declared India has the Maternal and Neonatal Tetanus (MNT) free country?
    a)   UNISCO
    b)   UNICEF
    c)   WTO
    d)   WHO


    9).India has recently lost the Solar Case at World Trade Organization against which of the following country?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   UK
    d)   US


    10).National Sports Day is observed on the birthday of__________.
    a)   Dhyan Chand
    b)   Gurbux Singh
    c)   Ajit Pal Singh
    d)   Ashok Kumar

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). d)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews