Current Affairs Quiz-29th December- 2015

Current Affairs Quiz-29th December- 2015
Current Affairs Quiz-29th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1). Who has been appointed as the new CEO of NITI Aayog?
a)   Amitabh Kant
b)   Bibek Debroy
c)   V K Saraswat
d)   Ramesh Chand


2). Which of the following ministry has recently launched the e-office to help the people by digitizing more than 12,000 files?
a)   Union Ministry of Finance
b)   Union Ministry of Agriculture
c)   Union Ministry of HRD
d)   Union Ministry of Women and Child Development


3). 18th India-Iran Joint Commission Meeting was held at _______.
a)   Tehran
b)   Mumbai
c)   Isfahan
d)   New Delhi


4). Name the Mobile Application which was recently launched by the Union Health Ministry to help people quit smoking?
a)   M-Smart
b)   M-Quit
c)   M-Cessation
d)   M-Alert


5). Which of the following States has recently inaugurated its new police commissionerate building with top notch facilities?
a)   Haryana
b)   Maharashtra
c)   Gujarat
d)   Punjab


6). Which of the following team has recently won the maiden Vijay Hazare Trophy 2015?
a)   Punjab
b)   Rajasthan
c)   Delhi
d)   Gujarat


7). Who has been awarded as the Best Player of the Year in the Globe Soccer Awards 2015 which was held at Dubai?
a)   Cristiano Ronaldo
b)   Neymar
c)   Lionel Messi
d)   Andres Iniesta


8). Which of the following countries has been declared as the Ebola Free by the WHO?
a)   Syria
b)   Guinea
c)   Nigeria
d)   Tanzania


9). Who is Haskell Wexler?
a)   Oscar Winning Music Director
b)   Oscar Winning Hollywood Director
c)   Oscar Winning Choreographer
d)   Oscar Winning Cinematographer


10). Name the club which has been declared as the best soccer club in the Globe Soccer Awards 2015?
a)   Arsenal FC
b)   Liverpool FC
c)   F.C Barcelona
d)   Manchester United

Answers:                         
1). a) 2). d) 3). d) 4). c) 5). b) 6). d) 7). c) 8). b) 9). d) 10). c)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

/ 5. Reviews