Current Affairs Quiz – 29th March 2016

Current Affairs Quiz – 29th March 2016
Current Affairs Quiz  29th March 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Deputy Chief Minister of Delhi presented aRs 46,600 crore annual budget for 2016-17, pegging plan outlay at Rs 20,600 crore. Name the Deputy Chief Minister of Delhi.
a)  TejashwiYadav
b)  AjitPawar
c)  Sukhbir Singh Badal
d)  Manish Sisodia
e)  None of the above


2).Which state becomes 1st to launch injectable contraceptive with the project name Project Salamati?
a)  Rajasthan
b)  Maharashtra
c)  Haryana
d)  Sikkim
e)  Meghalaya


3).To increase the inflow of tourists, the Archaeological Survey of India will be hosting a sound and light show at
a)  Badrinath Temple, Uttarakhand
b)  The Konark Sun Temple, Odisha
c)  Brihadeeswara Temple, Tamil Nadu
d)  Somnath Temple, Gujarat
e)  None of the above


4).Pattiseema Lift Irrigation Project belongs to which state?
a)  Andhra Pradesh
b)  Telangana
c)  Tamil Nadu
d)  Karnataka
e)  Kerala


5).Barak missile has successfully test fired during Fleet Exercise conducted in the South China Sea recently. The missile belongs to
a)  Iran
b)  Singapore
c)  China
d)  Malaysia
e)  India


6).Name the Tourism Minister of Brazil who has resigned recently.
a)  Mohamed Nazri Abdul Aziz
b)  Ramon R. Jimenez
c)  AkivaGovrin
d)  Henrique Eduardo Alves
e)  None of the above


7).Who has been appointed the President and Chief Executive Officer of Bank of the West?
a)  Brian T. Moynihan
b)  Melwyn O. Rego
c)  NanditaBakshi
d)  UshaAnanthasubramanian
e)  Brian Moynihan


8).Japan’s NTT Data Corp has agreed to buy computer maker ______ IT consulting division for around $3 billion.
a)  Acer
b)  Lenova
c)  Toshiba
d)  Dell
e)  HP


9).Anything But Khamosh is the book written by Bharathi S Pradhan is the biography of
a)  GulPanag
b)  Rajesh Khanna
c)  Sanjay Dutt
d)  VinodKhanna
e)  ShatrughanSinha


10).Who won 2016 World Chess Candidates Tournament?
a)  Vladimir Kramnik       
b)  TigranPetrosian
c)  Magnus Carlsen        
d)  Jose Raul Capablanca         
e)  Sergey Karjakin


Answers:
1)d 2)c  3)b  4)a  5)b  6)d  7)c  8)d  9)e 10)e

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos