Current Affairs Quiz- 29th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 29th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 29th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Union Finance Minister Arun Jaitley has recently launched an e-Sahyog Pilot Project which was related to _________ department.
    a)   Human Resource Department
    b)   Income Tax Department
    c)   Revenue Department
    d)   Transport Department


    2).India has signed a MoU with which country to conserve, develop and publicize written heritage at the National Library in Kolkata?
    a)   Japan
    b)   Germany
    c)   Italy
    d)   France


    3).Who has been elected as the first women President of Nepal?
    a)   Sushil Koirala
    b)   K P Sharma Oli
    c)   Bidhya Devi Bhandari
    d)   Rudrama Devi


    4). Which among the following state has announced to provide 33% reservation to women in government jobs?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Maharashtra
    d)   Madhya Pradesh


    5).According to 2015 United Nation Report, which of the world’s most disaster prone part?
    a)   Asia-Pacific Region
    b)   Arctic Region
    c)   Atlantic Region
    d)   North-Atlantic Region


    6).Nepal has signed a MoU with ________ to ease the fuel crisis.
    a)   Saudi Arabia
    b)   Iran
    c)   China
    d)   Japan


    7).According to the Freedom on the Net 2015 report which country gives maximum freedom to its citizen on internet?
    a)   Iceland
    b)   USA
    c)   UK
    d)   China


    8).Which among the following state has launched Panipuravatha Sanjivani Yojana?
    a)   Punjab
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Madhya Pradesh


    9).Which of the following states has removed water cess in drought affected area in view of rising farmer suicides due to crop failure?
    a)   Tripura
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Tamil Nadu
    d)   Odisha


    10).According to Thomson Reuters, which is the largest consumer of gold in world?
    a)   India
    b)   Poland
    c)   China
    d)   UAE

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). d)   5). a)   6). c)   7). a)   8). c)   9). d)   10). a)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here


    Online Mock Tests 2019: