Current Affairs Quiz- 2nd November- 2015

Current Affairs Quiz- 2nd November- 2015
Current Affairs Quiz- 2nd November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

 1).What is the position of India in World’s Most Valuable Nation Brands Report announced by Brand Finance?
a)   7th
b)   5th
c)   4th
d)   8th


2).Which of the following state government has banned for fishing along its coast for 7 months up to till May 2016 to protect the endangered Olive Ridley Sea Turtles.
a)   Maharashtra
b)   West Bengal
c)   Gujarat
d)   Odisha


3).BrahMos Supersonic cruise missile was successfully test fired from ________.
a)   INS Joshi
b)   INS Kochi
c)   INS Virat
d)   INS Arjun


4).Reserve Bank of India has recently allowed subscribing for the National Pension System (NPS) for ___________.
a)   Freedom Fighters Living Aboard
b)   Rural Elderly People
c)   NRIs
d)   Descendents of freedom fighters


5).The European Parliament has gave status of whistle-blowers and human rights defenders to _________.
a)   Gilbert Waltz
b)   Edward Snowden
c)   Alexander Swarosky
d)   Edward Paul


6).Corbett National Park is located at _________.
a)   Uttar Pradesh
b)   Assam
c)   Uttarkhand
d)   Jharkhand


7).Who is the winner of the Mexican Grand Prix 2015?
a)   Nico Rosberg
b)   Valtteri Bottas
c)   Lewis Hamilton
d)   Sebastian Vettel


8).What is the currency of Netherland?
a)   Franc
b)   Pound
c)   Dollar
d)   Euro


9).Headquarters of National Housing Bank is located at______.
a)   Hyderabad
b)   Kolkata
c)   Mumbai
d)   New Delhi


10). Who is Brijmohan Lall Munjal?
a)   Founder and Chairman of Hero Motocorp
b)   Founder and CEO of Bajaj Auto
c)   Founder and Chairman of Maruti
d)   Founder and CEO of Ashok Leyland

Answers:                                 
1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). d)   10). a)


People Also Visited:

Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here

Online Mock Tests 2019: