Current Affairs Quiz- 2nd September 2015

    Current Affairs Quiz- 2nd September 2015
    Current Affairs Quiz- 2nd September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Who has been appointed as the interim Chairman& MD (CMD) of National Thermal Power Corporation (NTPC)?
    a)   Ashwani Lohani
    b)   A K Jha
    c)   M L Tahaliyani
    d)   Amol Palekar


    2). Which of the following committee is related to Minimum Alternative Tax (MAT)?
    a)   A P Shah Committee
    b)   Gandhi Committee
    c)   Basel Committee
    d)   A K Ganju Committee


    3). 22nd Commonwealth Games 2022 will be hosted at __________.
    a)   Pretoria
    b)   Cape Town
    c)   Johannesburg
    d)   Durban


    4).NASA and US Agency for International Development (USAID) has launched the Asian Dissater Preparedness Centre in which of the following city?
    a)   Seoul
    b)   Shanghai
    c)   Bangkok
    d)   Dhaka


    5).What is the name of the New Mobile Application for freight operations of Indian Railways?
    a)   RAILWAHAN
    b)   RAILCHALLAN
    c)   PARIWAHAN
    d)   PARICHAALAN


    6).Which of the following team has won the Buchi Babu Memorial Trophy in the All India Invitation Cricket Tournament?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Rajasthan
    c)   Mumbai
    d)   Punjab


    7). What is the name of the project, which was started by NASA and US Agency for International Development (USAID) for environmental monitoring in Southeast Asia region?
    a)   ENVIR-Asia
    b)   SERVIR-Mekong
    c)   EVERGREEN-Asia
    d)   MARSH-Mekong


    8).India has emerged as the 8th largest tourism market for which of the following country?
    a)   Australia
    b)   Italy
    c)   Switzerland
    d)   France


    9).NCMC stands for ______.
    a)   National Common Mutual Card
    b)   Navigation Communal Mobility Card
    c)   National Communication Mobility Card
    d)   National Common Mobility Card


    10).Who is the author of the book- The Duels of the Himalayan Eagle?
    a)   V S M Nandan Caturvedi
    b)   Air Marshal (Retd.) Bharat Kumar
    c)   Commodore Anand Cheema
    d)   Navy Marshal (Retd.) Nikhil Chandra

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). c)   5). d)   6). c)   7). b)   8). a)   9). d)   10). b)

    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: