Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-22nd February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Who was appointed as the chairman of the Empowered Group of State Transport Ministers that was formed to suggest measures to boost the transport sector?
a)  Yunus Khan
b)  Gopal Rai
c)  Mahender Reddy
d)  Ajit Singh Kohar


2).  Prime Minister Narendra Modi launched Shyama Prasad Mukherjee National Rurban Mission from which place?
a)  Balaghat
b)  Kurubhat
c)  Bankura
d)  Ribhoi


3).Which nation paid homage to 1952 Language Movement martyrs at Central Shaheed Minar?
a)  Pakistan
b)  Indonesia
c)  Bangladesh
d)  Myanmar


4).International Mother Language Day (IMLD) was observed globally on 21 February 2016 with the theme
a)  Inclusive Education through and with Language – Language Matters
b)  Quality education, language(s) of instruction and learning outcomes
c)  Local languages for Global Citizenship: Spotlight on Science
d)  Books for mother tongue education


5).How many agreements were inked between India and Nepal ?
a)  Three
b)  Six
c)  Seven
d)  Eleven


6).  Name the snooker player who won the 2016 BetVictor Welsh Open title.
a)  Neil Robertson
b)  Steve Davis
c)  Ronnie O’Sullivan
d)  John Higgins


7).Who was elected as the President of Central African Republic?
a)  Anicet-Georges Dologuele
b)  Nicolas Tiangaye
c)  Célestin Gaombalet
d)  Faustin-Archange Touadéra


8).Name the Malayalam film that was named the Best Children’s Film at the 2016 Berlin International Film Festival and honoured with the Crystal Bear Award in the ‘Generation K-Plus’ section.
a)  Killa
b)  Dhanak
c)  Vanaka
d)  Ottal


9).Name the high-thrust cryogenic engine that was successfully tested by the ISRO for 640 seconds?
a)  CE-19
b)  CE-21
c)  CE-20
d)  CE-22


10).Which team won the 2016 Hockey India League title?
a)  Ranchi Rays
b)  Punjab Warriors
c)  Kalinga Lancers
d)  Delhi Waveriders


Answers:
1.a)  2.b)  3.c)  4.b)  5.c)  6.c)  7.d)  8.d)  9.c)  10.b)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: