Current Affairs Quiz- 30th August 2015

    Current Affairs Quiz- 30th August 2015
    Current Affairs Quiz- 30th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Name the Indian Athlete, who breaks the national record in Women’s Marathon in the 2015 World Athletics Championships?
    a)   Lalita Babar
    b)   Jaisha Orchatteri
    c)   Khushbir Kaur
    d)   Tintu Luka


    2).PM Narendra Modi has gifted free accidental insurance policy to 51,000 sisters in Varanasi, which comes under __________ scheme.
    a)   Rajiv Gandhi Jeevandayee Arogya Yojana
    b)   Mahatma Gandhi Pravasi Suraksha Yojana
    c)   Krishi Amdani Beema Yojana
    d)   Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana


    3).Which of the following country has banned the Islamic State (IS) militant group recently?
    a)   China
    b)   Afghanistan
    c)   Pakistan
    d)   Syria


    4).Who is the winner of the Tenzing Norgay National Adventure Award 2015?
    a)   Jot Singh
    b)   Mandip Singh Soin
    c)   Saurabh Singh Shekhwat
    d)   Sonam Wangyal


    5).Ministry of Housing& Urban Poverty Alleviation (HUPA) has allotted _________ to implement “Housing for all” scheme within next 6 years?
    a)   Rs. 4 lakh crore
    b)   Rs. 2 lakh crore
    c)   Rs. 1 lakh crore
    d)   Rs. 3 lakh crore


    6).Sunhak Peace Prize is given in which of the following country?
    a)   Japan
    b)   Malaysia
    c)   South Korea
    d)   Indonesia


    7).Union Government has launched as e-payment module to make the payment of compensatory levies into ________ funds.
    a)   CAMPA
    b)   SEZ
    c)   IMTC
    d)   NMTS

    8).Communication Satellite GSAT-6 has been launched from which of the following station?
    a)   Kennedy Space Centre
    b)   Sriperumbudur
    c)   Sriharikota
    d)   Kochi


    9).”Housing for All” project comes under which of the following schemes?
    a)   Pradhan Mantri Jan-Dhan Yojana
    b)   Pradhan Mantri Awas Yojana
    c)   Pradhan Mantri Gram Sinchai Yojana
    d)   Pradhan Mantri Saansad Adarsh Gram Yojana


    10).Oil& Natural Gas Corporation (ONGC) have planned to invest $24 billion in gas field of which country?
    a)   UK
    b)   China
    c)   Mozambique
    d)   Russia

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). c)   9). b)   10). c)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: