Current Affairs Quiz-30th December- 2015

Current Affairs Quiz-30th December- 2015
Current Affairs Quiz-30th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Who has been elected as the 12thPrime Minister of Georgia?
a)   Malcolm Turnbull
b)   Giorgi Kvirikashvili
c)   Alexis Tsipras
d)   Justin Trudeau


2). Union Government has recently approved financial assistance of Rs. 6,794 crore to three drought hit states, which among the following is NOT one of them?
a)   Madhya Pradesh
b)   Maharashtra
c)   Chhattisgarh
d)   Haryana


3). Which of the following countries has recently launched the Gaofen-4, most sophisticated HD earth observation satellite?
a)   Germany
b)   UK
c)   China
d)   US


4). India has recently successfully test-fired the Long Range Surface to Air Missile (LR-SAM) from which of the following Naval Ships?
a)   INS Kolkata
b)   INS Vikramaditya
c)   INS Viraat
d)   INS Rajput


5). Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) has recently commissioned the Prayagraj Power Project at which of the following states?
a)   Rajasthan
b)   Punjab
c)   Uttar Pradesh
d)   Bihar


6).Union Cabinet has approved the Civil Nuclear Cooperation Agreement with which of the following countries?
a)   Russia
b)   China
c)   Japan
d)   Australia


7).Who is Mangesh Padgaonkar?
a)   Marathi Poet
b)   Kannada Poet
c)   Kannada Singer
d)   Marathi Singer


8). Who has won the Gold medal with a total lift of 213 kgs in Women’s 69 kgs category in the Senior National Weightlifting Championships which was recently held at Punjab?
a)   Rakhi Haldar
b)   Kunjarani Devi
c)   Neelam Laxmi
d)   Lalita Polley


9). Name the Gujarati Litterateur who has been selected for the 51st Jnanpith Award?
a)   Rajendra Shah
b)   Rajendra Shukla
c)   Umashankar Joshi
d)   Raghuveer Chaudhary


10). How much fund has been approved by the Central Government for the upscaling of Grid connected rooftop and small solar power plants programme?
a)   Rs. 2000 Cr
b)   Rs. 3000 Cr
c)   Rs. 5000 Cr
d)   Rs. 4000 Cr

Answers:                         
1). b) 2). d) 3). c) 4). a) 5). c) 6). d) 7). a) 8). a) 9). d) 10). c)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: