Current Affairs Quiz- 30th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 30th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 30th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Which of the following has signed three years partnership with the Sports Authority of India (SAI)?
    a)   Archery India
    b)   Hockey India
    c)   Tennis India
    d)   Kabbadi India


    2).Who has been appointed as the Chairman of Central Board of Excise and Customs (CBEC)?
    a)   Sekhar Basu
    b)   Jagdeep Grewal
    c)   Najib Shan
    d)   Karnal Singh


    3).Which of the following country has implemented the “One Child Policy” in the nation in order to balance the population development?
    a)   Maldives
    b)   India
    c)   Russia
    d)   China


    4). _______ India- Africa Forum Summit 2015 was recently held at New Delhi.
    a)   3rd
    b)   2nd
    c)   4th
    d)   5th


    5).John Pombe Magufuli has won the Presidential Election of which country?
    a)   Ivory Coast
    b)   Tanzania
    c)   Guatemala
    d)   Yugoslavia


    6).Who is the winner of New York Global Leaders Dialogue Humanitarian Award 2015?
    a)   Elattuvalapli Sreedharan
    b)   Abdul Bari Siddiqui
    c)   Bindeshwar Desai
    d)   Ahmed Adeeb


    7).Institute for Defense Studies and Analysis was located at __________.
    a)   New Delhi
    b)   Hyderabad
    c)   Bangalore
    d)   Mumbai


    8).Servo Surjit Tournament is related to which of the following sports?
    a)   Cricket
    b)   Hockey
    c)   Kabaddi
    d)   Tennis


    9).Who has won the Silver Medal in Men’s Club throw F51 event in IPC Athletics World Championships which was recently held at Doha?
    a)   Pradeep Singh
    b)   Anil Kumar
    c)   Sandeep Sharma
    d)   Amit Kumar


    10).Who is the winner of the European Union’s Prestigious Sakharov Prize 2015?
    a)   Raif Badawi
    b)   Elvis Presley
    c)   Frank Sinatra
    d)   Cadel Evans

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). b)   9). d)   10). a)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: