Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-21th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Aligarh village Panchayat bans mobile phones among girls younger than 18 years. This village is in which state?
a)  Uttar Pradesh
b)  Uttarakhand
c)  Himachal Pradesh
d)  Meghalaya
e)  West Bengal


2).Union Food and Public Distribution Minister Ram Vilas Paswan said that the National Food Security Act would be implemented across the country by
a)  April 2019
b)  April 2016
c)  April 2017
d)  March 2017
e)  March 2019


3).The process of printing documents for the Budget 2016-17 began with the
a)  LadduCeremony
b)  Kheer Ceremony
c)  Halwa Ceremony
d)  Paper Sweet Ceremony
e)  None of the above


4).The government is looking at providing banking services in every village of the country by leveraging technology and the network of CSCs. What does CSC stands for?
a)  Common System Centres
b)  Common Services Centres
c)  Commercial Services Centres
d)  Commercial Standing Centres
e)  None of the above


5).SandipGund, Primary School Teacher from _________ has converted a Zillaparishad school into a “Smart School”, where Children are taught using Tablets and Computers instead of School Books.
a)  Maharashtra
b)  Madhya Pradesh
c)  Assam
d)  Bihar
e)  Jharkhand


6).Which IT major has appointed Michael Pesch as Chief Executive Officer?
a)  Accenture
b)  Tata Consultancy Services
c)  Wipro
d)  Infosys
e)  HCL Technologies


7).  Indian Sprinter Dutee Chand set a new national record, clocking 7.28 seconds in the 60 meter dash heats at
a)  National Youth Athletics Championships
b)  National Junior Athletics Championships
c)  Asian Indoor Championships
d)  Asian Youth Athletics Championships
e)  National Open Athletics Championships


8).Who created history, by scoring First Triple Hundred in 50 Over Cricket?
a)  Nikhil Naik
b)  Rahul Tripati
c)  AkshayDadekar
d)  Pritam Patel
e)  AnkithBanwe


9).Umberto Eco, author of ‘The Name of the Rose,’ passes away at 84. He belongs to
a)  Canada
b)  Italy
c)  Spain
d)  Greece
e)  France


10).PrasarBharati has signed a MoU with Empressa de Brazil Communicacao (EBC) in connection with several broadcast related activities including exchange of news, programmes and co-production. Who is the CEO of PrasarBharati?
a)  JawharSirchar
b)  KamaleshYadav
c)  Ram SidhiTripati
d)  VikranthSirchar
e)  Suresh Naik


Answers:
1) a) 2) b) 3) c) 4) b) 5) a) 6) d) 7) c) 8) d) 9) b) 10) a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: