Current Affairs Quiz- 31st August 2015

    Current Affairs Quiz- 31st August 2015
    Current Affairs Quiz- 31st August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following country has extended the anti-dumping duty on Indian preserved mushrooms for another 5 years?
    a)   Malaysia
    b)   Russia
    c)   China
    d)   US


    2).Union Petroleum and Natural Gas Minister Dharmendra Pradhan has launched SAHAJ Scheme for new LPG Connections in _________.
    a)   Gujarat
    b)   Delhi
    c)   Rajasthan
    d)   Punjab


    3).Which of the following Private Sector Bank has cut down its bas rate by 0.35% and made it as 9.35% which was effective from 1st September 2015?
    a)   HDFC Bank
    b)   ICICI Bank
    c)   IDBI Bank
    d)   Axis Bank


    4). 3rd Indian Africa Forum Summit will be hosted at __________.
    a)   Mumbai
    b)   Cairo
    c)   New Delhi
    d)   Lagos


    5).Reserve Bank of India has announced which of the following two bank as the Domestic Systemically Important Banks (D-SIBs)?
    a)   ICICI and Axis
    b)   SBI and ICICI
    c)   PNB and SBI
    d)   ICICI and HDFC


    6).Who has been appointed as the Union Home Secretary?
    a)   Arvind Jadhav
    b)   Anup K Pujari
    c)   Madan Gopal M
    d)   Rajiv Mehrishi


    7).Who among the following is NOT the one of the winner of Ramon Magsaysay Award 2015?
    a)   Veerapa Moily
    b)   Anshu Gupta
    c)   Ligaya Fernando
    d)   Sanjeev Chaturvedi


    8).Mount McKinley is located at________.
    a)   Chile
    b)   North America
    c)   South America
    d)   Canada


    9).Who is Dr. Malleshappa Madivalappa Kalburgi?
    a)   Marathi Writer
    b)   Malayalam Writer
    c)   Kannada Writer
    d)   Hindi Writer


    10).Anil is related to which of the following sports?
    a)   Wrestling
    b)   Athlete
    c)   Kabaddi
    d)   Hockey

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews