Current Affairs Quiz-31st December- 2015

Current Affairs Quiz-31st December- 2015
Current Affairs Quiz-31st December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Who has been appointed as the Deputy General of the National Centre for Good Governance?
a)   Pawan Kumar Agarwal
b)   Gyanendra D Bandgaiyan
c)   Radha Krishna Mathur
d)   Ahmad Javed


2). Union Cabinet has recently approved the construction of 69 bridges on trilateral highway at __________.
a)   Myanmar
b)   Nepal
c)   Bangladesh
d)   Pakistan


3). How much fund has been allotted by the Central Government for the Coastal Road Project in Mumbai?
a)   Rs. 12,000 Cr
b)   Rs. 10,000 Cr
c)   Rs. 8,000 Cr
d)   Rs. 15,000 Cr


4). Which of the following state government has recently increased the wages of the Anganwadi workers from Rs. 4200 to Rs. 7000?
a)   Rajasthan
b)   Maharashtra
c)   Andhra Pradesh
d)   Madhya Pradesh


5). Who has been appointed as the Chief Operating Officer of nextGTV?
a)   Jetha Bharwad
b)   Amitabh Kant
c)   Abhesh Verma
d)   Gautam H Bambawale


6). Union Government has recently approved to sign a MoU with which of the following countries for promoting cooperation in IT and Electronics?
a)   Brussel
b)   Canada
c)   South Africa
d)   Jordan


7). Who has been named as the BCCI Cricketer of the year?
a)   Suresh Raina
b)   M S Dhoni
c)   Virat Kohli
d)   Rohit Sharma


8). Who is Pavel Srnicek?
a)   Former Cricket Player
b)   Former Foot ball Player
c)   Former Badminton Player
d)   Former Tennis Player


9). Magnus Carlsen has won the Qatar Masters Open Chess Tournament. He belongs to which country?
a)   France
b)   Spain
c)   Norway
d)   Portugal


10). Who among the following has ranked as the World No.1 Test Bowler in the ICC Ranking?
a)   Yasir Shah
b)   S C J Broad
c)   D W Steyn
d)   R Ashwin

Answers:                         
1). b) 2). a) 3). a) 4). c) 5). c) 6). d) 7). c) 8). b) 9). c) 10). d)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: