Current Affairs Quiz- 31st October- 2015

    Current Affairs Quiz- 31st October- 2015
    Current Affairs Quiz- 31st October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Name the person who has been nominated as the Director to the Central Board of Reserve Bank of India?
    a)   Shaktikanta Das
    b)   Ashok Kumar Mathur
    c)   Rameshwar Oran
    d)   Naseem Ahmad


    2).National Unity Day was observed on __________.
    a)   30th October
    b)   21st October
    c)   20th October
    d)   31st October


    3).Who has been appointed as the India’s new high commissioner to UK?
    a)   Gaurav Deepak
    b)   Deepak Guar
    c)   Navtej Singh Sarna
    d)   Deepinder Goyal


    4).According to the Draft Aviation Policy which was announced by the Central Government, Airlines will not be allowed to charge more than ________ for one hour flight between two small cities.
    a)   Rs. 4,000
    b)   Rs. 2,500
    c)   Rs. 5,000
    d)   Rs. 1,500


    5).Who has been appointed as the MD and CEO of Jabong?
    a)   Deep Kalra
    b)   Avnish Kumar
    c)   Sanjeev Mohanty
    d)   Amit Agarwal


    6). National Unity Day was celebrated to Commemorate the birthday of _________.
    a)   Subhash Chandra Bose
    b)   Sardar Vallabhai Patel
    c)   Bal Gangadhar Tilak
    d)   Mangal Pandey


    7).Which among the following has signed Moscow Declaration for partnership in addressing common regional and global socio-economic challenges by utilizing science, technology and innovation?
    a)   UNO
    b)   G-20
    c)   WTO
    d)   BRICS


    8).What is the name of the scheme which was launched by the Indian Railways that helps to get confirmed berth for the waitlisted passengers?
    a)   Shaulap
    b)   Railap
    c)   Vikalp
    d)   Tiliap


    9).Who is the winner of the Denmark Open Badminton Tournament?
    a)   Xuerui Li
    b)   Liu Xiaolong
    c)   Qiu Zihan
    d)   Lee Chong Wei


    10).CVCF Stands for __________.
    a)   Central Victim Compensation Foundation
    b)   Central Victim Compensation Fund
    c)   Central Victim Committee Formation
    d)   Central Victim Carnival Foundation

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). b)   7). d)   8). c)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: