Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-20th February 2016
Current Affairs Quiz-20th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).Who among the following had sworn in as the Chief Minister of Arunachal Pradesh, after the President’s rule was lifted in the State?
a)  NabamTuki
b)  DorjeeKhandu
c)  Rajesh Tacho
d)  Tapir Gao
e)  KalikhoPul


2).The policy formulated by the Maharashtra government aiming at negating hurdles faced by police over jurisdiction, obtaining NoC’s and appointing counsellors to convince families of brain-dead patients to donate Organs.
a)  Green Corridor
b)  Yellow Corridor
c)  Blue Corridor
d)  Pink Corridor
e)  None of the above


3).PM Narendra Modi and his Nepalese counterpart KP Sharma Oli inaugurated a ________ connecting Nepal’s Dhalkebar and Muzaffarpur in Bihar.
a)  Railway Line
b)  National Highway
c)  Power Transmission Line
d)  Bridge along Koshi River
e)  None of the above


4).Haryana government announced that a committee formed to study the quotas for Jat Communities and will submit its report by ________.
a)  March 31, 2016
b)  Feb 28, 2016
c)  March 15, 2016
d)  March 30, 2016
e)  April 30, 2016


5).Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Ram Vilas Paswan, has urged which state government to speed up implementation of Food Security Act?
a)  Manipur
b)  Haryana
c)  Andhra Pradesh
d)  Assam
e)  Telangana


6).Which countries government freezes foreign workers, announce by the Deputy Prime Minister?
a)  Cambodia
b)  Vietnam
c)  Laos
d)  Malaysia
e)  Taiwan


7).Aditya Birla Nuvo announced the Formation of joint Venture with which Cellular company to form a Payments bank.
a)  Vodafone
b)  Idea
c)  Airtel
d)  Aircel
e)  Reliance


8).Who among the following has been appointed as the Chairman of GST committee?
a)  KM Mani
b)  Amitabh Kanth
c)  AmitMitra
d)  Atulesh Jindal
e)  None of the above


9)._______ appointed Shinjini Kumar as its payments bank Chief Executive Officer.
a)  Paytm
b)  PayUMoney
c)  Mobiwik
d)  Freecharge
e)  Flip Kart


10).The Command Hospital _______, was awarded with the Best Service Hospital.
a)  Western Command
b)  Northern Command
c)  Central command
d)  Eastern command
e)  None of the above

Answers:
1). e) 2). a) 3). c) 4). a) 5). d) 6). d) 7). b) 8). c) 9). a) 10). d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews