Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-16th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which Police were all set to launch a mobile application that will make it easy for investigating Officers to immediately get hold of past records of Criminals.
a)  Hyderabad
b)  Bangalore
c)  Kolkata
d)  Mumbai
e)  Chennai


2).Which city ranked as the cleanest city in India which is followed by Chandigarh and Tiruchirapalli?
a)  Mysore
b)  Vishakhapatnam
c)  Surat
d)  Rajkot
e)  Mumbai


3).  The Union Government approved assistance of over _________ to seven states affected by drought.
a)  Rs 4,807 crore
b)  Rs 4,078 crore
c)  Rs 4,087 crore
d)  Rs 4,708 crore
e)  Rs 4,780 Crore


4).SahityaAkademi’s annual Festival of Letters began in New Delhi. Who inaugurated this six day long festival?
a)  Manoj Gupta
b)  Manoj Das
c)  Manoj Kumar
d)  Manoj Jain
e)  Manoj Joshi


5).What was the Wholesale Price Index (WPI)-based inflation in January 2016?
a)  -0.8 percent
b)  -0.9percent
c)  0.9percent
d)  0.8percent
e)  1percent


6).Who was sworn-in as the Chief Justice of the Bombay High Court, at a swearing in ceremony held at Raj Bhavan in Mumbai?
a)  Justice DhirendraHiralalWaghela
b)  Justice Clarence Thomas
c)  Justice Antonin Scalia
d)  Justice Anthony M. Kennedy
e)  None of the above


7).The Ministry of Railways inked a Memorandum of Understanding on technical cooperation in rail sector with which country?
a)  China
b)  USA
c)  Sweden
d)  Philippines
e)  Singapore


8).Indo-British filmmaker AsifKapadia has won the Bafta for his poignant documentary ______.
a)  Cartel Land
b)  Amy
c)  He named me Malala
d)  Listen to Me Marlon
e)  Sherpa


9).Google’s balloon-powered high-speed Internet service known as “Project Loon” began its first tests in
a)  Singapore
b)  Sri Lanka
c)  India
d)  Denmark
e)  London


10).At which place National Woman Sports started on 14 February 2016?
a)  Kolkata, West Bengal
b)  Mumbai, Maharastra
c)  Patna, Bihar
d)  Bengaluru, Karnataka
e)  Lucknow, Uttar Pradesh


Answers:
1) c) 2) a) 3) c) 4) b) 5) b) 6) a) 7) c) 8) b) 9) b) 10) c)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: