Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-15th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which City will receive the Clean City award from Union Urban Development Minister Venkaiah Naidu in New Delhi?
a)  Bhubaneswar
b)  Ahmadabad
c)  Pune
d)  Mumbai
e)  Kochi


2).Barack Obama will host US-Asean summit in _________.
a)  New York
b)  San Francisco
c)  Los Angles
d)  California
e)  None of the above


3).Who becomes the first Indian-American to be on the Bench of the US Supreme Court?
a)  Raja Rajeswari
b)  Sri Srinivasan
c)  Abraham Jorge
d)  Bhagat Singh Thind
e)  Sri Subrmanyam


4).Leonardo DiCaprio’s the Revenant sweeps top honours at BAFTA awards in ________.
a)  America
b)  Switzer Land
c)  London
d)  Thailand
e)  Singapore


5).The Seventh Joint Military Training Exercise between the Indian Army and the Seychelles People’s Defence Forces (SPDF) _______, will be conducted at Seychelles Defence Academy (SDA), Victoria, Seychelles from 15 February to 28 February 2016.
a)  LAMITYE
b)  INDRA
c)  HAND IN HAND
d)  Jimex
e)  None of the above


6).Tata Steel SEZ plans to invest about Rs. 2,000-2,500 crore for development of infrastructure at Gopalpur in ________.
a)  Assam
b)  Mizoram
c)  Sikkim
d)  Odisha
e)  Haryana


7).Who won the St. Petersburg Ladies Trophy in the women’s doubles category?
a)  SaniaMirza& Martina Hingis
b)  RishikaSunkara& Martina Hingis
c)  Casey Dellacqua and YaroslavaShvedova
d)  Lucie Safarova and Lucie Hradecka
e)  None of the above


8).Who has been named ambassador of the government’s ‘Make in India’ initiative by the Government of India.
a)   S Sambhu Prasad
b)   Lowry F Kline
c)   PiruzKhambatta
d)   AG Krishnamurthy
e)   None of the above


9).Which airlines offered zero cancellation charges to its customers for flight bookings across its network for a limited period?
a)  IndiGo
b)  GoAir
c)  Jet Airways
d)  TajAir
e)  TruJet


10).NeelakandanVeluKurup passed away in Thiruvananthapuram, Kerala. He was 84. He is a famous
a)  Film Maker
b)  Tennis Coach
c)  Music Director
d)  Poet
e)  None of the above


Answers:
1) a) 2) d) 3) b) 4) c) 5) a) 6) d) 7) a) 8) c) 9) b) 10) d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: