Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz-14th February 2016:                          
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions

1). In Which State Union Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal inaugurated first mega food park ?
a)  Uttar Pradesh
b)  Jammu and Kashmir
c)  Madhya Pradesh
d)  Delhi
e)  Maharashtra


2). Indian Railways is Building World’s Highest Rail Bridge at?
a)  Jammu and Kashmir
b)  Gujarat
c)  Rajasthan
d)  Haryana
e)  Madhya Pradesh


3). Apple Building its First Technology Centre in India at which place?
a)  Bangalore
b)  Mumbai
c)  Pune
d)  Hyderabad
e)  Chennai


4). Axis Bank tied up with GOQii to collaborate on wearable devices for its customers. Who is the CMD of Axis Bank?
a)  Vishal Shikha
b)  Shikha Sharma
c)  Chanda Kochar
d)  Arundhathi Bhattacharya
e)  None of these


5). Name the app developed by Indian Students Runal Jaju and Shubham Baldava,that enables travellers to book confirmed Railway Tickets?
a)  Ticket Jihaad
b)  Ticket Tihaad
c)  Ticket Jugaad
d)  Ticket Utson
e)  None of these


6). Who was Felicitated with the ‘Pride of Kerala’ award by the World Malayalee council and media broadcasting channel Kairali Tv?
a)  Deepika Padukone
b)  Vidya Balan
c)  Priyanka Chopra
d)  Anupham Kher
e)  None of these


7). Biraja Prasad passed away recently. He was an Indian ambassador to which Country?
a)  Mauritius
b)  UAE
c)  Tajikistan
d)  Uzbekistan
e)  UK


8). Which State Government announced that it will spend 25% of Budget on Education?
a)  Bihar
b)  Assam
c)  Gujarat
d)  Delhi
e)  Madhya Pradesh


9). Who emerged as the Winner of U-19 Junior World Cup 2016 held at Bangladesh?
a)  India
b)  Bangladesh
c)  South Africa
d)  West Indies
e)  Pakistan


10). Sania Mirza and Martina Hingis won the St.Petersburg Ladies Tournament to clinch their 4th title of the Season. This win was their __________Consecutive Victory.
a)  38
b)  39
c)  40
d)  41
e)  43


Answers:
1.c)  2.a)  3.d)  4.b)  5.d)  6.b)  7.c)  8.d)  9.d)  10.c)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019: