Current Affairs Quiz- 3rd November- 2015

Current Affairs Quiz- 3rd November- 2015
Current Affairs Quiz- 3rd November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Recently India has signed two MoUs on New and Renewable Energy Sector and Cultural Exchange Programme with which of the following countries?
a)   Japan
b)   Indonesia
c)   Malaysia
d)   Myanmar


2). Who among the following has been appointed as the new Global Brand Ambassador of Tata Motors?
a)   Alessandro Del Piero
b)   Novak Djokovic
c)   Thomas Bach
d)   Lionel Messi


3).Name the programme which has won the first prize at the 2015 Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU) Prizes 2015?
a)   Nilkkam Ivarkkoppam
b)   Green Revolution
c)   Antyodaya Yojna
d)   Jawahar Rozgar Yojana


4). 11th National Tribal Crafts Mela Aadishilp was inaugurated by Union Minister of Tribal Affairs Jual Oram at __________.
a)   Pune
b)   Mumbai
c)   New Delhi
d)   Kolkata


5).Who has been appointed as the 2ndCommanding Officer (CO) of Indian Navy’s new and formidable aircraft carrier INS Vikramaditya?
a)   Captain M N Mulla
b)   Captain D K Joshi
c)   Captain Ramaksrihana
d)   Captain Krishna Swaminathan


6).Who has been appointed as the MD and CEO of Andhra Bank?
a)   Suresh N Patel
b)   Praveen Kumar Gupta
c)   P S Jayakumar
d)   Rakesh Sharma


7).Who has won the 2015 Swiss Indoors Basel Title of Tennis in Men’s Single category?
a)   Rafael Nadal
b)   Roger Federer
c)   Andy Murray
d)   Novak Djokovic


8).Which of the following language became the 3rd most common language in the House of Commons of Canada?
a)   Marathi
b)   Hindi
c)   Punjabi
d)   Gujarati


9).Who is Colin Welland?
a)   British Actor
b)   Pop Singer
c)   US Politician
d)   Russian Dancer


10).Hasim Abdul Halin, former Speaker of the ________ State Assembly has passed way recently.
a)   Maharashtra
b)   Madhya Pradesh
c)   Gujarat
d)   West Bengal

Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)
People Also Visited:
Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos