Current Affairs Quiz- 3rd September 2015

    Current Affairs Quiz- 3rd September 2015
    Current Affairs Quiz- 3rd September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Union Finance Ministry has planned to merge the commodities market regulator Forward Market Commission (FMC) with which of the following regulatory body?
    a)   PFRDA
    b)   IRDA
    c)   TRAI
    d)   SEBI


    2).India’s National Stock Exchange (NSE) has signed a MoU with ________ to enable cooperation between the two exchanges.
    a)   Stock Exchange of Mauritius
    b)   New York Stock Exchange
    c)   Hong Kong Stock Exchange
    d)   Shanghai Stock Exchange


    3).Which is the first Railway Zone in Indian Railway to eliminate all unmanned level crossing?
    a)   Central Railway
    b)   West-Central Railway
    c)   Southern Railway
    d)   Konkan Railway


    4).ICICI Lombard General Insurance has signed a Joint Venture with which of the following banks for bancassurance?
    a)   Catholic Syrian Bank
    b)   Standard Chartered Bank
    c)   Citi Bank
    d)   ING Vysya Bank


    5). Who has been appointed as the Global Chief Technology Officer of ABB, India?
    a)   Himanshu Wani
    b)   Bazmi Husain
    c)   Snehil Taparia
    d)   Deepak Zade


    6).Intellectual Property Rights Facilitation Centre (IPFC) MSMEs has been launched in which city?
    a)   Kanpur
    b)   Gangtok
    c)   Lucknow
    d)   Guwahati


    7). 21st Commonwealth Games 2018 was yet to be hosted at________?
    a)   Gold Coast, Australia
    b)   Durban, South Africa
    c)   Tokyo, Japan
    d)   Beijing, China


    8).Union Cabinet has approved Marginal Fields Policy (MFP) for which of the following?
    a)   Development of Gypsum fields
    b)   Development of hydrocarbon discoveries
    c)   Development of Copper Sources
    d)   Development of Iron Reserves


    9).Paperless unreserved ticketing through mobile phone has started between which of the two stations?
    a)   New Delhi-Palwal
    b)   New Delhi-Bihani
    c)   New Delhi-Amristar
    d)   New Delhi-Agra


    10).The Union Cabinet has approved 113 crore as reimbursement of which of the following?
    a)   Import of Sugar
    b)   Import of Onion
    c)   Import of Pulses
    d)   Import of Rice

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). b)   9). a)   10). c)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: