Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz  1st April 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which city is likely to get the International Arbitration Centre, which will be the India’s first arbitration centre for dealing the financial disputes?
a)  Ahmadabad
b)  Mumbai
c)  New Delhi
d)  Bangalore
e)  Hyderabad


2).Which state has announced plans to set up a ‘Department of Happiness’ to infuse “positivity” into the lives of people?
a)  Karnataka
b)  Gujarat
c)  Kerala
d)  Madhya Pradesh
e)  Bhopal


3).India’s fastest train, the Gatimaan Express, is scheduled to hit the tracks on April 5th. The speed of the train is
a)  160 Km/hr
b)  150 Km/hr
c)  145 Km/hr
d)  170 Km/hr
e)  155Km/hr


4).According to a new directive by which state Transport and Road Safety Commissioner, Tomin J Thachankary, people who purchase two-wheelers will get complimentary ISI-approved helmets with their vehicles from April 1?
a)  Karnataka
b)  New Delhi
c)  Gujarat
d)  Andhra Pradesh
e)  Kerala


5).Toorputallu and Pedhamyanavanilanka, two villages in _____, will run completely on solar power from this year.
a)  Kerala
b)  Karnataka
c)  Tamil Nadu
d)  Telangana
e)  Andhra Pradesh


6).Which among the following countries committed loans worth about ₹14,269 crore (242.2 billion yen) for five infrastructure development projects in India?
a)  China
b)  Malaysia
c)  Japan
d)  Philippines
e)  None of the above


7).Which Indian ride-hailing startup launched ‘Auto Connect WiFi’ feature that allows cab riders to auto connect?
a)  Uber
b)  Yatra Genie
c)  OLA
d)  Car Hire
e)  None of the above


8).Amazon, the global e-commerce and cloud services firm, commenced work on its biggest campus at
a)  Vijayawada
b)  Vishakhapatnam
c)  Tirupati
d)  Hyderabad
e)  Warangal


9).Which external hard disk manufacturing company has unveiled a USB-powered 8 TB external hard drive called Innov8?
a)  Segata Technology
b)  Toshiba
c)  Western Digital
d)  Sony
e)  Silicon Power


10).The most half – centuries in T20’s was made by
a)  Chris Gayle
b)  BrendenMccullum
c)  ViratKohli
d)  Sachin Tendulkar
e)  Shane Watson

1)b 2)d  3)a  4)e  5)e  6)c  7)c  8)d  9)a 10)c

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019: