Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-12th February 2016:                           
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Union Health and Family Welfare Minister JagatPrakashNadda released the National Framework for Malaria Elimination at __________ for the elimination of the disease by 2030.
a)  Mumbai
b)  Ahmadabad
c)  Varanasi
d)  New Delhi
e)  None of the above


2).Which Indian State has launched its latest project on making beaches more inclusive for the disabled?
a)  Gujarat
b)  Haryana
c)  Maharashtra
d)  Mizoram
e)  Kerala


3).Which state Land Revenue Act, 2015 became effective from February 11, 2016?
a)  Andhra Pradesh
b)  Tamil Nadu
c)  Telangana
d)  Madhya Pradesh
e)  Uttar Pradesh


4).Aegis, Essar Group’s Business Process Outsourcing (BPO) arm, is planning to set up its third centre in _________ with an investment of about $4-5 million.
a)  Malaysia
b)  Singapore
c)  Philippines
d)  North Korea
e)  South Korea


5).__________, Chief Executive Officer of Lupin Limited, will be conferred the EY Entrepreneur of the Year 2015 award.
a)  Vinita Gupta
b)  Nilesh Gupta
c)  FC Kohli
d)  SiddhardhLal
e)  None of these


6).Indian-origin lawyer Davinder Singh in __________ has named as vice-chairman of ICC commission.
a)  Saudi Arabia
b)  Sweden
c)  Singapore
d)  Switzer Land
e)  South America


7).Which Indian IT consulting company announced the acquisition of US-based health insurance firm HealthPlan Services.
a)  Tata Consulting Services
b)  Wipro
c)  IGate
d)  HCL Technologies
e)  BOSCH


8).____________ the scorer of the first ever UEFA European Championship qualifying goal, who died on 10 February 2016 in Moscow, Russia.
a)  Robert Gardner
b)  James Wair
c)  Cuthbert Ottaway
d)  AnatoliIlyin
e)  None of these


9).   Braveheart Lance NaikHanumanthappa who was battling for life at the Army’s Research& Referral hospital breathed his last. He belongs to which state?
a)  Andhra Pradesh
b)  Telangana
c)  Karnataka
d)  Tamil Nadu
e)  Kerala


10).Which country has appointed women ministers for the newly created portfolios for happiness and tolerance, and youth affairs?
a)  Saudi Arabia
b)  Egypt
c)  Sudan
d)  UAE
e)  Oman


1) d) 2) a) 3) e) 4) a) 5) a) 6) c) 7) b) 8) d) 9) c) 10) d)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: