Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-7th February 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Union government recently gave nod to setup Sanskrit University in which among the following states?
a)   Andhra Pradesh
b)   Jharkhand
c)   Arunachal Pradesh
d)   Madhya Pradesh
e)   Maharashtra


2).Which among the following become the first “fully solar powered educational institute” of India recently?
a)   Sri Aurobindo International Centre for Education, Tamilnadu.
b)   International Center for Culture and education, Maharastra.
c)   International Center for Theoretical Sciences, Karnataka. 
d)   International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), New Delhi
e)   None of the above


3).The Delhi Government announced that it has made a record monthly VAT collection of over ______ crore in January 2016.
a)   100
b)   250
c)   1500
d)   2000
e)   None of the above


4).The Central Board of Excise and Customs (CBEC) has withdrawn customs duty exemption on the import of
a)   Cereals
b)   Plastic
c)   Cotton
d)   Drugs
e)   None of the above


5).According to recent Central Pollution Control Board (CPCB) data, Delhi stood sixth in terms of air pollution in January. Which city topped the list?
a)   Ghaziabad
b)   Vapi
c)   Varanasi
d)   Bhiwadi
e)   Vellore


6)._______ became the World’s first country to ban supermarkets from wasting or destroying unsold food by forcing them to donate it to charities and food banks.
a)   Germany
b)   USA
c)   Singapore
d)   France
e)   Italy


7).SudhirTailang, who was suffering from a brain tumour, passed away at the age of 55. He is a ________.
a)   Poet
b)   Actor
c)   Dancer
d)   Cartoonist
e)   Golf Player


8).Which State govt to table anti-spitting bill in Budget session?
a)   Assam
b)   Manipur
c)   Mizoram
d)   Meghalaya
e)   Maharashtra


9).On the opening day of the 2016 South Asian Games, India won a total of 19 medals which includes
a)   14 Gold and 5 Silver
b)   5 Gold, 7 Silver and 7 Bronze
c)   16 Gold and 3 Bronze
d)   5 Gold and 14 Silver
e)   10 Gold, 7 Silver, 2 Bronze


10).Mumbai based travel entertainment startup Fropcorn has launched its entertainment on demand services at which airport recently?
a)   Vishakhapatanam
b)   Tirupati
c)   Hyderabad
d)   Vijayawada
e)   Puttaparthi


Answer:
1) b)  2) a)  3) d)  4) d)  5) c)  6) d) 7) d)  8) e)  9) a) 10)  c)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019: