Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-5th February 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).Next Budget session of Parliament will be commencing from
a)   Feb 22
b)   Feb 24
c)   Feb 23
d)   Feb 21
e)   Feb 25


2).The Vice President of India Dr. Hamid Ansari paid an official visit to from February 1 to February 3, 2016 at the invitation of Crown Prince Haji Al MuhtadeeBillah.
a)   Brunei Darussalam
b)   Indonesia
c)   Malaysia
d)   Philippines
e)   Cambodia


3).External Affairs Minister SushmaSwaraj leaves for two-day visit to _______.
a)   Iran
b)   Bangladesh
c)   Nepal
d)   Sri Lanka
e)   None of the above


4).Which state government lifted the restrictions on visit of foreign tourists to certain tribal areas in the State?
a)   Madhya Pradesh
b)   Maharashtra
c)   Orissa
d)   Rajasthan
e)   Jharkhand


5).Union Health and Family Welfare Minister JP Nadda awarded the certificate of _______ status to Hospital Services Consultancy Corporation (I) Ltd (HSCC).
a)   Navaratna Category-I
b)   Maharatna Category-I
c)   Navaratna Category-II
d)   Miniratna Category-I
e)   None of the above


6).The United Nations Postal Administration has released _______ new postage stamps promoting equality for lesbian, gay, bisexual and transgender people.
a)   4
b)   5
c)   8
d)   7
e)   6


7).In Indonesia, an earthquake of _____ magnitude struck Timor island in eastern part of the country.
a)   6.3
b)   5.8
c)   4.7
d)   5.2
e)   None of the above


8).Sri Lanka celebrates the ________ Independence Day by rendering national anthem in Tamil too.
a)   65th
b)   66th
c)   68th
d)   69th
e)   None of the above


9).IDBI Federal Life Insurance, a private life insurer, has partnered with the _______ State Cricket Association (KSCA) for the launch of a bowling foundation.
a)   Karnataka
b)   Kerala
c)   Kolkata
d)   Kochi
e)   None of the above


10).Amazon Web Services builds 5 data centres in ______.
a)   Ahmadabad
b)   Mumbai
c)   Delhi
d)   Hyderabad
e)   Chennai


11).Mr.Vohra appointed two former IAS officers, ____________ , as Advisers and entrusted them with key departments.
a)   ParvezDewan and M. G. Rajaram
b)   Khurshid Ahmed Ganai and M. G. Rajaram
c)   M. G. Rajaram and Devender Kumar Sikri
d)   ParvezDewan and Khurshid Ahmed Ganai
e)   Devender Kumar Sikri and ParvezDewan


12).Who won Sundance Institute Global Filmmaking Award 2016?
a)   Gita Sahgal
b)   Geetu Mohandas
c)   Gulzar
d)   Anitha Nair
e)   None of the above


13).All-women taxi cab service She-Taxi received the prestigious Chief Minister’s Award for Innovation in Public Policy 2014. She-Taxi is an innovative policy of which state?
a)   Karnataka
b)   Tamil Nadu
c)   Andhra Pradesh
d)   Kerala
e)   Telangana


14).ICC appointed __________ as member of newly constituted Anti-Corruption Unit Oversight Group
a)   SauravGaunguly
b)   Sachin Tendulkar
c)   Rahul Dravid
d)   Anil Kumble
e)   None of the above


15).12th South Asian games to held in
a)   Shillong and Silchar
b)   Guwahati and Shillong
c)   Imphal and Guwahathi
d)   Shilong and Imphal
e)   None of the above


Answers:
1) c)  2)a)  3) d)  4) c) 5) d)  6) e)  7) d)  8) c)  9) a)  10) b)  11) d)  12) b)  13) d)  14) c)  15) b)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

/ 5. Reviews