Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-4th February 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

1).  The Union Cabinet under the Chairmanship of Prime Minister Narendra Modi has given its approval for allowing the Ministry of Railways to form Joint Venture Companies with _________ .

a)   The Central Government
b)   The State Government
c)   United Nation
d)   The Private Companies
e)   None of these


2). At which of the following cities Karnataka Government to set up Advanced Polymer Design and Development Research Laboratory cum High Learning Centre?
a)   Bangalore
b)   Belgaum
c)   Gulbarga
d)   Mangalore
e)   Mysore


3). Name of the person who has terminated the services of the Advocate General and Additional Advocate General of the state which is currently under President’s rule ?
a)   K. Singh
b)   JP Rajkhowa
c)   Padmanabha Acharya
d)   Ram Nath Kovind
e)   K. Rosaiah


4). Which of the following State has planned to extend the cheap meal scheme ‘Aahar’ to all districts of the state from March this year ?
a)   Odisha
b)   Assam
c)   Tamil Nadu
d)   Uttar Pradesh
e)   West Bengal


5). World Cancer Day 2016 observed On ?
a)   4thFeb
b)   3rdFeb
c)   2ndFeb
d)   5thFeb
e)   29thJan


6). Who was newly appointed as the Chief Justice of Gujarat High Court ?
a)   Justice T. S. Thakur
b)   Justice Ramayyagari Subhash Reddy
c)   Justice H. L. Dattu
d)   Justice G. Rohini
e)   Justice Uma Nath Singh


7). Who is the first female ICoAS officer to head Indian Cost Accounts Service ?
a)   Aruna Sethi
b)   Archana Ramasundaram
c)   Aparajita Rai
d)   Harshini Kanhekar
e)   None of these


8). Who was selected for the prestigious Bharat Ratna Pandit Bhimsen Joshi Classical Music Award for 2015-2016 ? 
a)   Zubin Mehta
b)   Bhimsen Gururaj Joshi
c)   A  R Rahman
d)   Sarangi maestro Pandit Ram Narayan
e)   None of these


9). Which state government has launched a scheme titled ‘Ashray’ to save girl child?
a)   Uttar Pradesh
b)   Rajasthan
c)   Madhya Pradesh
d)   Haryana
e)   Kerala


10). India’s first underwater restaurant has been opened in which city?
a)   Mumbai
b)   Ahmedabad
c)   Kolkata
d)   Vishakhapatnam
e)   Chennai

Answers:
1). b)   2). a)   3). b)   4). a)   5). a)   6). b)   7). a)   8). d)   9). b)   10). b)  

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here 

/ 5. Reviews