Current Affairs Quiz- 4th September 2015

    Current Affairs Quiz- 4th September 2015
    Current Affairs Quiz- 4th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following state government has won the Skoch Order of Merit National Award for implementing 6 e-Governance and IT initiatives in the state?
    a)   Haryana
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Gujarat


    2).With which country India has agreed to conduct joint working group on defence research and material cooperation to strengthen the Bilateral Defence Partnership?
    a)   Nepal
    b)   Bangladesh
    c)   Australia
    d)   China


    3).Which of the following state has launched MGNREGA Cell to implement the National Rural Employment Guarantee Scheme effectively?
    a)   Haryana
    b)   Rajasthan
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    4).Reserve Bank of India has issued Rs. 5 denomination to mark the golden jubilee year of __________.
    a)   Indo-China War 1965
    b)   Indo-Pak War 1965
    c)   Indo-Nepal War 1965
    d)   Indo-Myanmar War 1965


    5).Which of the following Non-Governmental Organizations (NGOs) registration has been cancelled by the Indian Government?
    a)   Sargam Sanstha
    b)   Nanhi Kali
    c)   Greenpeace
    d)   Lepra Society


    6).Which of the following Corporation has acquired the 15% stake of Russia’s 2nd Largest oil field Vankor from Russian National Oil company Rosneft?
    a)   NTPC
    b)   ONGC
    c)   Essar Oil
    d)   Reliance Refineries


    7).What is the name of the first bilateral Maritime exercise between India and Australia?
    a)   EXINDAUS
    b)   INDEXAUS
    c)   AUSINDEX
    d)   INDAUSEV


    8).Disaster Mitigation Conference for the member of SAARC countries was held at________.
    a)   Kathmandu
    b)   Dhaka
    c)   New Delhi
    d)   Naypyidaw


    9).Who is Dr. Wilfred de Souza?
    a)   Former Chief Minister of Manipur
    b)   Former Chief Minister of Mizoram
    c)   Former Chief Minister of Jammu Kashmir
    d)   Former Chief Minister of Goa


    10).Who is the winner of the National Humanities Medal 2014?
    a)   Jhumpa Lahiri
    b)   Mare Dibaba
    c)   Shiv Prakash Mishra
    d)   Swatantar Raj Singh

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). c)   9). d)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:
    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: