Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-31st January 2016:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Feb 14 is celebrated as the State Tourism Day of
a)   Andhra Pradesh
b)   Madhya Pradesh
c)   Uttar Pradesh
d)   Himachal Pradesh
e)   None of the above


2).Who among the following is River Development and Ganga Rejuvenation Minister?
a)   Uma Bharati
b)   SmritiIrani
c)   SushmaSwaraj
d)   Menaka Gandhi
e)   AnantGeete


3).Tamil Nadu state government is set to establish its first ________ MW coal based power plant under the Supercritical technology.
a)   750
b)   850
c)   820
d)   800
e)   700


4).Which country unveiled country’s first stealth fighter aircraft X-2.
a)   China
b)   Japan
c)   Indonesia
d)   Phillipines
e)   None of the above


5).Augmented Reality (AR) startup Flyby media is acquired by
a)   Google
b)   Microsoft
c)   Reliance Group
d)   Apple
e)   Black Berry


6).Google in America is reportedly testing solar powered drones to deliver high speed internet from the air under a project named
a)   Balloon
b)   SkyBender
c)   Speed Tracker
d)   Net Neutrality
e)   None of the above


7).The Maharashtra government announced the appointment of ___________ as the new Mumbai Police Commissioner.
a)   DattatrayPadsalgikar
b)   Hari Shankar
c)   KailashnadhTripati
d)   PrakashGanguly
e)   VijayandraVerma


8).India won T20 held against Australia by 7 wickets to clinch series 3-0 at
a)   Sydney
b)   Melbourne
c)   Lavington
d)   Brisebane
e)   None of the above


9).K V Krishna Rao who passes away recently at the age of 92 was
a)   Former Army Chief
b)   Former Navy Chief
c)   Former External Affairs Minister
d)   Former Journalist
e)   None of the above


10).Which state launched the Transgender run G-Taxi Service?
a)   Uttar Pradesh
b)   Andhra Pradesh
c)   Maharashtra
d)   Bihar
e)   Kerala


Answers:
1) c)  2) a)  3) d)  4) b)  5) d)  6) b)  7) a)  8) a)  9) a)  10) e)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: